Sivas Kongresi'ne Katilan Delegelerin Konusmalarinin Yer Aldigi Tutanak Ve Belgeler Sergilenmeye Baslandi

Vali Salih Ayhan: 'Bir sehir, bir ülke ve bir millet, geçmisteki gücünü görerek gelecege güvenle bakmali. Dolayisiyla 4 Eylül Sivas Kongresi ülkemiz açisindan çok kiymetli olmasinin yani sira Sivas için de gurur verici bir mirastir'

Sivas Kongresi'nin 102. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda, Sivas'ta kongreye katilan delegelerin konusmalarinin yer aldigi tutanak ve belgelerden olusan sergi açildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari tarafindan 4 Eylül 1919'da gerçeklestirilen Sivas Kongresi'ne ev sahipligi yapan ve 108 gün Milli Mücadele'nin merkezi olan Sivas'ta, tarihi kongrenin 102. yil dönümü dolayisiyla Atatürk ve Kongre Müzesi'nde, delegelerin konusmalarini içeren 26 tutanak ve 6 belge sergilenmeye baslandi.

Açilisini Vali Salih Ayhan'in yaptigi sergiyi ziyaret eden davetliler ve vatandaslar, Milli Mücadele yillarinda düzenlenen 28 kongre içerisinde tek milli kongre olma özelligine sahip, ülkenin ve devletin içinde bulundugu sartlarin tartisildigi, çözüm önerileri ile yol haritasinin ortaya konuldugu Sivas Kongresi'nin o günlerine taniklik etti.

Ayhan, serginin açilisinda yaptigi konusmada, kongrenin kentin en degerli miraslarindan biri olduguna dikkati çekerek sunlari kaydetti:

"Bu belgelere bakacak olursak 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapusunda Sivas'in hissesi var.' desek abarti olmaz. Bu belgelerin hepsi de çok kiymetli. 28 kongre arasinda milli olmasi açisindan da kentimiz çok kiymetli bir hazineye sahiptir. Iste bu hazineyi peyderpey gün yüzüne çikarip, hafizalara kazimamiz lazim. Bir sehir, bir ülke ve bir millet, geçmisteki gücünü görerek gelecege güvenle bakmali. Dolayisiyla 4 Eylül Sivas Kongresi ülkemiz açisindan çok kiymetli olmasinin yani sira Sivas için de gurur verici bir mirastir. Biz de bu mirasa hep birlikte sahip çikiyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile