Sivas Olaylarının 20. Yılı

SİVAS - Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için gerçekleştirilecek anma etkinlikleri kapsamında bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılacak.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sivas olaylarının 20. yılı dolayısıyla kentte 2 Temmuz Salı günü saat 11.00'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla anma etkinliği düzenleneceği belirtildi. Etkinliklere başka illerden ve Avrupa ülkelerinden vatandaşların katılımının beklenildiği kaydedilen açıklamada, yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklara karşı gerekli emniyet tedbirlerinin alındığı bildirildi.

Açıklamada, 2 Temmuz Salı günü saat 08.00'den itibaren Seyrantepe kavşağından, Ethembey kavşağı istikameti, Mevlana caddesini takiben Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan kısım, İstasyon Caddesi 50. Yıl kavşağı ve Meçhul Asker sokağından Cumhuriyet Meydanına kadar olan kısım, Eski Belediye, Afyon ve Ali Ağa Cami sokaklar. Hikmet Işık caddesi girişinden Atatürk Caddesi istikameti ve Atatürk caddesinden Dörtyol kavşağı ile Cumhuriyet Meydanı istikametinin kapatılacağı kaydedildi.

Vatandaşlardan mağdur olmamaları için alternatif yolları kullanmaları istenen açıklamada, özel araçlar yerine toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi önerildi.

Açıklamada, ayrıca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sağduyulu ve sabırlı olunması, herhangi bir karışıklığa meydan verilmemesi istendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile