Sivas SMMMO Başkanı Özcan Binay'dan Muhasebeciler Haftası Mesajı

Sivas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Özcan Binay, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Binay, meslek odasının kuruluş yılı olan 1989'dan itibaren 1-7 Mart'ın Muhasebeciler Haftası olarak kutlandığını anımsattı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid -19) salgını nedeniyle meslektaşlarının iş yoğunluğunun bir kat daha arttığına dikkati çeken Binay, "Meslek mensupları olarak, devletimizin ve vergi mükelleflerinin işlerinin aksamaması adına sahada mücadelemizi verdik ve vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda yapılacak kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olacaklarını belirten Binay, şunları kaydetti:

"Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır. Bu hafta içerisinde yapılacak etkinliklerimiz, pandemi nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde sorumlu bir meslek odası olarak salgının yayılmaması için meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı düşünülerek iptal edilmiştir. Gelecekte sağlıklı ve güvenli günlerde daha büyük bir coşkuyla kutlayacağımız 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası'nı kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile