TBB’den edinilen bilgilere göre Sivas’ta 2021’de karsiliksiz islem yapilan çek sayisi 692 oldu. Karsiliksiz çeklerin aylara göre dagilimi Ocak’ta 9, Subat’ta 6, Mart’ta 95, Nisan’da 48, Haziran’da 130, Temmuz’da 37, Agustos’ta 96, Eylül’de 62, Ekim’de 33, Kasim’da 107, Aralik’ta ise 69 olarak tespit edildi.
Risk Merkezi, karsiliksiz islemi yapilan çek tutarina iliskin verileri de paylasti. Buna göre Sivas’ta geçtigimiz yil karsiliksiz islemi yapilan çeklerin tutari 32 milyon 136 bin lira oldu. Kentte karsiliksiz islemi yapilan çek tutarinin en fazla oldugu ay 6 milyon 459 bin lira ile Haziran olarak kayitlara geçti.
Sivas'ta 2021'De 692 Çek Karsiliksiz Çikti
Türkiye Bankalar Birligi (TBB) Risk Merkezi, 2021 yilina iliskin karsiliksiz islemi yapilan çeklerin illere göre sayisi ve tutarini açikladi.



















