Sivas’ta 23 Nisan Coşkusu

Sivas’ta 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sivas’ta coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 4 Eylül Stadyumu’nda yapılan programa, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim İl Müdürü Turan Akpınar, 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı ve Türk halkının egemenliği ilan ettiği tarih olduğunu söyledi.

Akpınar, “23 Nisan 1921 yılında TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan Milli Egemenlik Bayramı ile Çocuk Esirgeme Kurumu’nun 23-30 Nisan arası Çocuk Haftası içinde kutladığı Çocuk Bayramı 23 Nisan 1935 tarihinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı adı altına bir araya getirilmiştir. 1979 yılında ise UNESCO tarafından ‘Çocuk Yılı’ ilan edilmesiyle bu bayram uluslararası nitelik kazanmıştır. Bugün millet olarak milli iradenin hayat bulduğu TBMM’nin açılışının 92. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Şiirlerin okunmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Ali Kolat verdi. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, stadı dolduranlardan beğeni toplarken, en çok ilgiliyi ise Türk Hava Kurumu paraşütçülerinin gösterisi ilgi gördü.

Tören geçişinin ardından program sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile