Sivas’ta 56 Bin Öğrenci Diş Taramasından Geçirildi

Sivas’ta ağız ve diş sağlığı çalışmaları kapsamında ilköğretim okullarında ilköğretim okullarında toplam 56 bin 168 öğrenci ağız ve diş taramasından geçirildi.

Yapılan taramada 139 bin 647 çürük diş, 3 bin 167 kayıp diş ve 8 bin 529 dolgulu diş tespit edildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Sivas’ta 2010–2011 eğitim ve öğretim yılında 11 bin 790 öğrenciye, 2011–2012 eğitim ve öğretim yılında da 22 bin 14 öğrenciye fırça üstü flor jel uygulaması yapıldığını açıkladı. İlter, bu koruyucu uygulamayla ileriki yıllarda çürük oranında yüzde 40 oranında azalma hedeflendiğini dile getirdi. Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğü’nce okullarda yapılan tarama sonuçlarında süt dişlerinde yaygın çürüklere rastlandığını belirten İlter, bununla birlikte daimi dişlerde de çürük oluşumunun gözlendiğini vurguladı.

Bu taramalarda kişi başına düşen çürük sayısı DMFT=2,76 olarak bulunduğunu kaydeden İlter, şunları söyledi: “Bu oran Dünya Sağlık Örgütü hedeflerine göre ortalama 1,5 seviyesine indirilebilmesi için koruyucu ağız diş sağlığı hizmetlerini sürekli ve yaygın hale getirip, ağız ve diş sağlığı program ve eğitimlerinin etkin bir şekilde devamlılığı sağlanmalıdır. Sağlık müdürlüğü olarak çalışmalarımız bu yönde artarak devam edecektir. Ağız ve diş sağlığının yaşam kalitesinin belirleyici bir etmen olması nedeniyle özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle gelişecek bu alışkanlığın yeni nesillere kazandırılabilmesi, toplumsal bilincin gelişmesi, yerleşmesi ve ağız ve diş sağlığı standardının yükseltilmesi için tüm ailelere ve diş hekimlerine büyük görevler düşüyor.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile