Sivas'ta Anma Programı Düzenlendi

Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 40. yıl dönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğinde fotoğraf sergisi ve anma programı düzenlendi.

Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Aşık Veysel Fotoğraf Sergisi'nin açılışı Vali Zübeyir Kemelek ve Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu tarafından gerçekleştirildi.

Sergiyi gezen protokol üyeleri daha sonra Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi'nce hazırlanan Aşık Veysel'i anma programına katıldı.

Programda konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü, Aşık Veysel'in büyük bir halk ozanı, gönül adamı ve halk düşünürü olduğunu belirterek ''Veysel'i bu asırda yorumlarken yeniden onun şiirlerini, hayatını incelemek gerektiğine inanıyorum. Aşık Veysel, aşıklık geleneğine çok büyük katkılar sağlamış bir insandı. Onu anlamak için şiirlerini okumak gerekir. Birlik, beraberliği aşılayan halk düşünürüdür. Ondan her zaman alacağımız fikirler vardır'' diye konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Ahmet Şatıroğlu da babasını anlattı.

Aşık Veysel'in kendi sesinden eserlerin çalındığı programda Aşık İsmeti ve öğrenciler Aşık Veysel'in eserlerini seslendirdi.

Duygu dolu anların yaşandığı programda Aşık Veysel gibi gözleri görmeyen 9'ncu sınıf öğrencisi Edanur Işık da Aşık Veysel'e ait ''Güzelliğin on para etmez'' türküsünü seslendirdi. Gözleri görmeyen öğrenci salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

Programa İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Demirok, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile