Sivas'ta Bulunan Dev Mantar Guinness Rekorlar Kitabina Aday

Sivas'ta Bulunan Dev Mantar Guinness Rekorlar Kitabina Aday

Sivasli Hüseyin Yildirim yaylada buldugu dev mantarla Guinness Rekorlar Kitabina girmeyi hazirlaniyor.

Sivas’ta Hüseyin Yildirim isimli vatandas, geçtigimiz gün arkadaslariyla birlikte Navruz Yaylasinda mantar aramaya çikti. Yildirim mantar topladigi sirada; çapi 35 ve çevresi 110 santimetre genisliginde dev bir mantar buldu. Mantari görenler saskinlik yasadi. Daha önce kimsenin bu büyüklükle mantar bulmadigini söyleyen Yildirim, dev mantari ile Guinness Rekorlar Kitabina basvurmak istedigini söyledi.



“Daha önceden böylesi bir mantar ile karsilasmadik”

Mantar hakkinda açiklamalarda bulunan Hüseyin Yildirim, “Dün sabah saat 10.00 siralarinda, köyün etrafinda mantar toplamaya çikmistim. Mantar toplarken beyaz bir cisim gördüm, yemek tabagi sandim. Yanina gittigim de devasa mantar oldugunu anladim. Daha önceden böylesi bir mantar ile karsilasmadik. Topladigimiz mantarlar bundan çok küçük oluyor. Köyde bulunan yaslilara da gösterdik daha önce böyle büyük mantar görmediklerini söylediler. Köyden bazilari fotograf çekip sosyal medya da paylasmislar. Bu mantarin çapi 35 santimetre, çevresi 110 santimetre genisliginde” dedi.



“Guinness rekorlar kitabina basvurmak istiyoruz”

Satmak için fiyat düsünmedigini ama Guinness rekorlar kitabina basvuracagini belirten Hüseyin Yildirim, “Bu mantar dogada yetisen mantardir. Bu yenilebilen mantarlardan, herhangi bir hormon uygulanmamistir dagda nasil büyüdü ise öyledir. Guinness rekorlar kitabina basvurmak istiyoruz. Herhangi bir fiyat düsünmedim su anda öyle bir fikrim yok, eger alici bulunursa bir seyler yapariz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile