Sivas'ta Çanakkale Zaferi Programı Düzenlendi

Sivas'ın Ulaş ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Ulaş Lisesi öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet YİBO Konferans Salonu'nda anma programı düzenledi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ulaş Lisesi tarih öğretmeni Halit Akbulut, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Çanakkale ile ilgili şiirler okuyup türküler söyleyen öğrenciler, ''Çanakkale Geçilmez'' adlı oratoryoyu sundu. ''Çanakkale'de Havadis Var'' adlı piyesin sahnelendiği programın ardından ilçe protokolü, Çanakkale ile ilgili resim sergisini gezdi.

Ulaş Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, ''Çanakkale'' konulu kompozisyon, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Programa, Ulaş Belediye başkanı İsmail Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Resul Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, İlçe Emniyet Amiri Hayri Onur, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Onur Altınışık, İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Aydın, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile