Sivas'ta Çiftçilere Fidan ve Fide Desteği

Sivas'ta "Mikrohavza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere dağıtılacak meyve fidanları ve sebze fideleri, kaymakamlara teslim edildi.

Vali Alim Barut, Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait Demostrasyon Meyve Bahçesi'nde kaymakamlara fidan ve fideleri teslim etti.
Barut, yaptığı konuşmada, "Artık küçük küçük evin önündeki elma ağacıyla ekonomiyi götürmemizin imkanı yok. Daha büyük ve tamamıyla ilmi metotlarla meyvecilik, sebzecilik yapmak zorundayız" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da sadece yol, su, kanalizasyon ve altyapı yapan bir kurum olmadığını belirterek "Kültürden turizme, spordan sağlığa kadar merkezden ilçelere, ilçelerden tüm köylerimize her türlü hizmeti götüren bir kuruluştur" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Arslan ise Sivas'ta tarım ve hayvancılıkta önemli ilerleme katettiklerini söyledi.

Sivas'ın tarım ve hayvancılık alanlarında Türkiye'de önemli yerde olduğunu ifade eden Arslan, "Süt üretimi, et üretimi, hayvan sayısı, bal üretimi, su ürünleri kapsamında baktığımız zaman Türkiye'de ilk 10'a giren iller içerisindeyiz. Bitkisel üretimde de yine ilk 10'da yer almaktayız" dedi.

Arslan, meyvecilik ve sebzecilik alanında ise geride kaldıklarını belirterek, "Desteklerle bu alanlarda ilerlememiz gerekiyor" ifadesini kullandı.
Proje kapsamında, çiftçilere 30 bin çift aşılı domates, 20 bin tatlı sivri biber ve 17 bin 800 hıyar fidesi ile 35 bin elma, 17 bin badem ve 10 bin 500 ceviz fidanının dağıtılacağı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile