Sivas’ta Hayatını Kaybedenler Didim’de Etkinlikle Anıldı

Sivas’ta Hayatını Kaybedenler Didim’de Etkinlikle Anıldı

2 Temmuz Sivas Olaylarının 20. yılı dolayısıyla Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evinde anma etkinlikleri düzenlendi.

Dün akşam saat 21:00’de Cemevi bahçesinde düzenlenen anma etkinliklerine 2 Temmuz Platformuna bağlı Siyasi parti, sendikalar ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Yaklaşık 2500 kişinin katıldığı anma etkinlikleri 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı

Anma etkinliğinde ilk olarak Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği 2. Başkanı Hasan Dikçe konuştu.

Dikçe konuşmasında “Dersim’de, Koçkiri’de, Maraş’ta, Sivas’ta yitirilen canlarımızın katilleri bugün de bulunamadı. O gün orada olan o zihniyet bugünde iktidarda; Bizlerin örgütlenmesi lazım. O gün öldürülen devrimciler ve katledilenler sayesinde bugün Cemevleri bulunuyor; Onlar olmasaydı cemevleri olmazdı; anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Cemevinin yer sorunuyla ilgili de konuşan Dikçe “9 yıldır sürdürdüğümüz mücadele neticesinde ve sizlerinde katkılarıyla Belediye Meclisinde yapılan görüşmeler neticesinde çözüldü. 2004 yılından bu yana süren bu yer sorunu sizlerin talebiydi. Ayrıca yeni yapılacak parka da 2 Temmuz Pir Sultan Abdal parkı adı verilecek. Bu kararı alan Belediye Başkanımıza ve Meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından 2 Temmuz Platformu adına Nazlı Boza bir konuşma gerçekleştirdi. Boza konuşmasında Alevilere yönelik katliamların yapıldığını ve faillerin bulunamadığını dile getirerek, Devletin üzerine düşenleri yapması gerektiğini vurguladı.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği üyesi Ali Abbas Aydın ise konuşmasında 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği Sivas olaylarının halen aydınlatılmadığını altını çizerek devletin başta Dersim olmak üzere Maraş Çorum, Gazi olayları ve Sivas olaylarını aydınlatması gerektiğini söyledi.

Ardından Sivas Olaylarını anlatan sinevizyon gösterisi izlettirildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından Didim Cem evi Semah Grubunun sahne aldı. Yaklaşık 40 dakika semah gösterisinin ardından sahne alan Hasan Ali Sezer söylediği türkülerle etkinliğe katılanları hoş dakikalar geçirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile