Sivas'ta 'Iki Fidan Birlikte Büyüyor' Projesiyle 13 Bin Bebek Için Fidanlar Dikildi

Sivas'ta "Iki Fidan Birlikte Büyüyor" projesi kapsaminda, 13 bin bebek için 13 bin fidan toprakla bulusturuldu.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, dogayi yesile bürümek ve agaçlandirmaya uygun arazileri fidanla bulusturmak amaciyla Sivas Valiligi gözetiminde Orman Isletme Müdürlügünün geçen yil baslattigi "Iki Fidan Birlikte Büyüyor" projesi sürüyor.

Proje kapsaminda her dogan bebek için geçen yil Tavra Deresi agaçlandirma sahasinda 8 bin, bu yil da Esenyurt Mahallesi'ndeki Ahmet Türkseven Ilkögretim Okulu karsisinda 5 fidan dikimi gerçeklestirildi.

Etkinlikte konusan Vali Salih Ayhan, "En çok heyecan duydugum ve haz aldigim projelerden birisi dogaya veya çevreye yapilan agaçlandirma çalismalaridir. Sivas halki dogasever, çevreye duyarli ve agaçlandirmada da güzel bir kültür kazandi. Bunu sürdürülebilir hale getirmek, farkli ve özgün projelerle de biraz daha farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Dogaya, çevreye yaptigimiz hizmetler gelecek nesillere ve evlatlarimiza yapilan hizmetlerdir." ifadelerini kullandi.

Ayhan, bu yil 4 milyon fidanin toprakla bulusturulacagini da aktararak, "Programimizin 1 milyonu tamamlandi. Yil sonuna da 3 milyonu tamamlayacagiz. Yanan ormanlarimizla ilgili bir açiklamamiz olmustu. Insallah ekim ayindan itibaren kasim sonuna kadar 1 milyon ilave fidan dikecegiz." açiklamasinda bulundu.

Sivas Orman Isletme Müdürü Sefa Duman ise "Iki Fidan Birlikte Büyüyor" projesine taleplerin gittikçe arttigini, bu sayede olusan agaçlandirma kültüründen son derece mutlu olduklarini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile