Sivas'ta Karin Boslugunda Biriken Kan Tekrar Vücuduna Nakledilen Kedi Hayata Tutundu

Sivas'ta parazit oldugu için asiri kan kaybeden 9 yasindaki "Çirkin" isimli kedinin karin boslugunda biriken kan, tekrar vücuduna nakledildi.

Özlem Akbulut'un kedisi, yaklasik bir hafta önce solunum sikintisi çekmeye basladi. Akbulut, belirtilere kusma da eslik edince kedisini kentteki birkaç veteriner klinigine götürdü ancak teshis konusunda hiçbir sonuç alamadi.

Son olarak veteriner hekim Ibrahim Özmen'in klinigine getirilen kedinin, bir tür kan paraziti hastaligina yakalandigi, karin boslugunda da kan biriktigi anlasildi. Özmen, asiri kan kaybeden hayvanin karin boslugunda biriken kani damar yoluyla kediye nakletti.

Özmen, AA muhabirine, kediye kendi kaninin tekrar nakledilmesi isleminin teorik olarak mümkün oldugunu ancak arastirmalari sonucu pratikte daha önce uygulandigina dair bir bilgiye rastlamadigini söyledi.

Özmen, "Acilen kan nakline ihtiyacimiz vardi ama bu insanlardaki gibi degil. 'Çapraz eslestirme' dedigimiz uzun süren islemler var. Rastgele de yapamiyorsunuz. Vakit kaybetmeden Çirkin'in karin boslugundaki kani alip tahlil ettikten sonra damar yoluyla nakletmis olduk. Naklin üzerinden 24 saat geçti, kedimizin solunum ve kan dolasimi düzeldi, istahi da açildi. Tedaviye devam edecegiz." diye konustu.

Özlem Akbulut da basarili kan nakliyle kedisinin yasama tekrar tutundugunu dile getirerek, çok mutlu oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile