Sivas'ta Kiliç Kalkan Sesleri Yankilandi

Sivas'ta Kiliç Kalkan Sesleri Yankilandi

Sivas’ta genç nesillere tarih suuru asilamak ve tarihe geçmis olaylari gelecek nesillere aktarmak için bir program çerçevesinde Osmanli ve Memlükler arasinda geçen Agaçayiri Savasi canlandirildi.

Avrupa Birligi ve Türkiye Ulusal Ajansi destegiyle hayata geçirilen “Gelenekten Gelecege Spordan Kardeslige” adli Erasmus+ projesi çerçevesinde Sivas’ta Geleneksel Spor Festivali düzenlendi.

Isveç, Makedonya ve Bosna-Hersek’ten de katilimcilarin yer aldigi festivalde, Sivas Egitim Sosyal Kültürel Arastirmalar Dernegi tarafindan Hamidiye Millet Bahçesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde Sivas’ta genç nesillere tarih bilincini asilamak ve tarihe geçmis olaylari gelecek nesillere aktarmak için bir program çerçevesinde Osmanli ve Memlükler arasinda geçen Agaçayiri savasi canlandirildi. Canlandirmada dönemin askeri kiyafetleri ve araç gereçleri kullanildi. Savas canlandirmasi izleyenlerin dikkatini çekti. Savas meydanindan kiliç ve kalkan sesleri yankilandi.

Etkinlige Usak’tan katilarak canlandirmada rol alan Ömer Nusret Kanbak, genç nesillere tarih suuru asilamak ve tarihe geçmis olaylari gelecek nesillere aktarmak için bu etkinligi gerçeklestirdiklerini söyledi.



Ahmet Çetinkan ise canlandirmada aslina uygun kiyafetlerin ve silahlarin kullanildigini dile getirdi.

Festivale katilan vatandaslara yöresel Osmanli ve Sivas yiyecekleri ikram edildi, ayrica atli cirit gösterimi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile