Sivas'ta Koruyucu Aile Ve Adaylari '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' Kapsaminda Senlikte Bulustu

Sivas'ta "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" dolayisiyla Pasabahçe Mesire Alani'nda düzenlenen senlikte koruyucu aileler çocuklarla birlikte gönüllerince eglendi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzaladigi, 30 Haziran'in "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasina iliskin genelgenin Resmi Gazete'de yayimlanmasinin ardindan valilik koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünce senlik düzenlendi.

Kent merkezine 5 kilometre uzakliktaki Pasabahçe Mesire Alani'na çocuklariyla gelen koruyucu aileler, canli müzik ve çesitli animasyonlarla keyifli bir gün geçirdi.

Vali Yardimcisi Yunus Emre Temel ve Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Duman'in da katildigi etkinlikte ailelere yemek ikraminda da bulunuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Sinan Aktas, burada basin mensuplarina yatigi açiklamada, senlige 51'i koruyucu, 10'u aday, 61 aileden 250 kisinin katildigini belirterek, "Sivas'ta 51 koruyucu ailemiz var ve bu hizmetten 60 çocugumuz yararlanmaktadir. Burada ayrica koruyucu aile adaylarimiz da mevcut. Onlarin da burada koruyucu ailelerle kaynasmasini saglayarak bu hizmetin önemini yakindan görmelerini sagladik." diye konustu.

- "3 çocugumuz degil, 4 çocugumuz var diyoruz"

Senlige katilan koruyucu ailelerden Metin Pek ise Hafik ilçesinde din görevlisi oldugunu dile getirerek, "4 aylik prematüre olan bir kizimizin koruyucu ailesi olduk. Biyolojik ailesi degiliz ama 'kalbiyolojik' olarak çocugumuza baglandik. Çok farkli bir duygu, esimle 7 yildir devam ediyoruz, çok mutluyuz. Koruyucu aile olarak aldigimiz kizimizi diger 3 çocugumuzdan hiçbir sekilde ayirmiyoruz. Sevgisini bize o kadar güzel verdi ki biz simdi soranlara '3 çocugumuz degil, 4 çocugumuz var.' diyoruz. Koruyucu aile olmak isteyen fakat cesaret edemeyen tüm ailelere tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Metin Pek'in esi Nuriye Pek de koruyucu annesi oldugu kizina 7 yildir esiyle biyolojik çocuklari gibi baktiklarina dikkati çekerek, herkesi koruyucu aile olmaya davet etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile