Sivas'ta Mesleki Egitim Merkezi Programi Tanitildi

Sivas'ta Mesleki Egitim Merkezi Programi Tanitildi

Sivas’ta Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve Çok Programli Anadolu Liseleri bünyesinde açilan Mesleki Egitim Merkezi Programi ile ilgili bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Necip Fazil Kisakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa; Il Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Ar, Rehberlik Arastirma Merkezi, Halk Egitimi Merkezi ve il merkezindeki ortaögretim kurumlarinin idarecileri, rehber ögretmenler, Mesleki Egitim Merkezi programi açilan ilçelerdeki okullarin idarecileri ile merkez ve merkeze bagli köy okullarinin idareci ve rehber ögretmenleri katildi.

Toplantida konusan Sube Müdürü Mehmet Ar, 6764 Sayili Kanun ile çiraklik egitiminin zorunlu egitim kapsamina alindigini hatirlatti. Bu kapsamda Mesleki Egitim Merkezlerinin, Mesleki ve Teknik Ortaögretim Kurumu olarak yapilandirildigini belirten Ar, Mesleki Egitim Merkezi Programinda egitim süresinin 4 yil oldugunu belirtti.

Ar, 11. sinif sonunda yapilacak sinavda basarili olan ögrencilere kalfalik belgesi, 12. sinif sonunda yapilan beceri sinavinda basarili olanlara ise ustalik belgesi ve diploma verilecegini ifade etti.

Ar, istihdami artiracak yeni mesleki egitim modelinin detaylari hakkinda önemli bilgiler verdi.

Dr. Sadik Ahmet Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Yüksel Eyertas ise “Yeni mesleki egitim merkezleri ve çiraklik sistemi” konusunda sunum gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile