Sivas'ta Patates Hasadi Basladi

Sivas'ta Patates Hasadi Basladi

Tohumluk patates üretiminde Türkiye de ilk siralarda, toplam patates üretiminde ise 6. sirada yer alan Sivas’ta patates hasadi basladi.

Türkiye’nin patates ihtiyacinin karsilanmasinda önemli rol oynayan Sivas’ta patates hasadi basladi.

Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan Hafik’in Yarhisar köyünde gerçeklestirilen yemeklik ve tohumluk patates hasadina katildi.

Traktöre binerek hasat yapan Vali Simsek, tarlada çalisan isçiler ile birlikte de patates toplayarak çalisanlara kolayliklar diledi.

"Tohumluk patateste Sivas Türkiye birincisi"

Tarlada açiklamalarda bulunan Vali Simsek, Sivas’in patates üretiminde önemli bir il oldugunu söyledi.

Patatesin önemli bir bitki oldugunu belirten Vali Simsek “Bugün mesaimize Hafik ilçemizde patates hasadiyla basladik. Hem üreticilerimize kolayliklar diledik hem de bu yilki verim hakkinda bilgi aldik. Bilindigi üzere patates hem yemeklik olarak hem de sanayide kullanilan önemli endüstriyel bir bitki önemli bir gida ve hem ülkemizde hem de ilimizde yaygin olarak üretiliyor. Özellikle ilimizde tohumluk patatesin ön plana çiktigini görüyoruz. Tohumluk patateste Sivas Türkiye birincisi ve ülkemizin tohumluk patates ihtiyacinin da yaklasik üçte biri ilimizden üretiliyor. Biz patates üretimini tesvik ediyoruz özellikle vatandaslarimizi, üreticilerimizi tohumluk patates üretimine yönlendiriyoruz” dedi.



“Patates üretimi artiyor”

Sivas’ta patates üretiminin her geçen gün arttigini ifade eden Vali Simsek “Biz üreticilerimizi sertifikali yeni tohum çesitlerine yönlendiriyoruz. Çünkü yeni sertifikali tohum demek daha çok verim demek hastaliklardan ari bir üretim demektir. Sivas ilimiz genis bakir topraklari olan bir ilimiz. Özellikle patates üretimi noktasinda çok elverisli. Çünkü ilimizin topraklari patates zararlari ve hastaliklarina karsi temiz bir bölge bu nedenle de üreticilerimiz Sivas’i tercih ediyor. Her geçen gün Sivas’taki patates üretimi artiyor. Yine ilimizin bir özelligi de yüksek rakimda olmasi nedeniyle üretilin patatesler daha kaliteli daha lezzetli. Özellikle raf ömrü daha yüksek ürünler olarak karsimiza çikiyor” ifadelerini kullandi.

Üreticilere bol hasatlar dileyen Vali Simsek su ifadelere yer verdi: “Insallah devletimizin tesvikleri ile ve üreticilerimizin gayreti ile ilimizdeki patates üretimi daha da artacaktir daha kaliteli daha verimli çesitlere vatandaslarimiz, üreticilerimiz yönelecektir. Ben vatandaslarimiza alin terlerinin emeklerinin karsiligini aldiklari bereketli, verimli bir hasat dönemi diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile