Sivas’ta Sivil Toplum Örgütleri Cemevinde Kurban Kesti

Sivas’ta Sivil Toplum Örgütleri Cemevinde Kurban Kesti

Sivas’ta bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanlığı’nda kurban kesti.


Aktif Sivaslı Sanayici İş Adamları Derneği (ASSİAD), Kimse Yok mu Derneği, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanlığı ve Dört Eylül Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DEKDER) işbirliği ile cemevinde kurban kesildi. Cemevi bahçesine getirilen kurbanlık, Ali Baba Cem Evi Dedesi Hasan Özer tarafından okunan duanın ardından kesilmek üzere kesimhaneye götürüldü. Kesimhaneye getirilen kurbanlığın okunan tekbirlerin ardından kesim işlemi gerçekleştirildi.

ASSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Bulut, Kurban Bayramı vesilesi ile cemevinde bir araya geldiklerini belirterek, “Cem Vakfı ile birlikte bir Kurban Bayramı program icra ediyoruz. Dedelerimiz güzel bir duayla şuanda içinde bulunduğumuz birliğe, beraberliğe bu kadar ihtiyacımız olduğu bir dönemde gerçekten hoş bir dua yaptı. Rabbim bizleri daha nice kurbanlarda bir araya getirsin” diye konuştu.

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız ise, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Her zamandan daha fazla birliğe, beraberliğe, dostluğa ihtiyaç olduğu bir dönemde bizlerde Sivaslı dost ve kardeşlerimizle Kurban Bayramı’nda kurbanımızı burada kesmemizi çok anlamlı buluyorum” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Sivas Temsilcisi Elvan Cantemur ise, "Bir kere daha dini vecibelerimizi yerine getirmek üzere kardeşlerimizle burada hem hal olduk, birlikte olduk. Birliği, beraberliği fiziksel olarak ortaya koymaya çalıştık. Allah kurbanlarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile