Deprem afetinin yasandigi illerde yikilan binalarin enkazlarindan yarali olarak kurtarilan vatandaslar, çevre illere ulastirilarak tedavi altina alinmaya devam ediyor. Yaralilarin bir kismi ambulanslarla ve yakinlari tarafindan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Saglik Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Hastanesine getirildi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, çesitli illerden getirilen depremzedeleri ziyaret ederek, doktorlarindan hastalarin durumlari hakkinda bilgi aldi. Ziyarette Rektör Yildiz’a, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Prof. Dr. Hakan Yekbas ve Üniversite Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Dogan eslik etti. Ziyaretin ardindan Rektör Yildiz, Turizm Fakültesi, Merkezi Kafeterya ve 15 Temmuz Spor Salonu’nu ziyaret ederek, depremzedelere yapilacak yardimlarla ilgili yürütülen çalismalari inceledi.
“Bir nebze de olsa yaralarini sarmaya kararliyiz”
Prof. Dr. Yildiz, depremzedelerin her türlü ihtiyacinin karsilandigini söyleyerek, “Kahramanmaras’ta meydana gelen depremler, ciddi can ve mal kayiplarina sebep olarak bizleri üzmüstür. Hastanemize getirilen depremzedelere müdahaleler yapilmis olup ayni zamanda hasta yakinlari da üniversitemizde agirlanarak her türlü ihtiyaçlari karsilanmaktadir. Yaralarin sarilmasi adina milletimiz ve devletimiz tüm kurum ve kuruluslariyla topyekûn bir mücadeleye girismistir. Bizler de elimizden gelen her türlü yardimi depremzedelerimize ulastirip bir nebze de olsa yaralarini sarmaya kararliyiz. Allah, milletimize bir daha böyle acilar göstermesin.” seklinde konustu.
Sivas'ta Tedavi Gören 100 Depremzedenin 66'Si Taburcu Edildi
Deprem bölgelerinden yarali olarak Sivas’a getirilerek tedavi altina alinan 100 depremzedenin 66’si taburcu edildi.



















