Sivas Uluslararasi Film Festivali'nde 2 Bin 328 Eser Yarisacak

Sivas Uluslararasi Film Festivali'nde 2 Bin 328 Eser Yarisacak

Sivas’ta düzenlenecek olan Uluslararasi Film Festivali’nin tanitim toplantisi gerçeklestirildi. Birçok ülkeden basvurunun yapildigi festivalde 2 bin 328 eser yarisacak.

Sivas Valiligi himayelerinde ve Iletisim Fakültesi öncülügünde Sivas’ta ilk kez uluslararasi film festivali düzenlenecek. 27-31 Mayis tarihleri arasinda yapilmasi planlanan festivalde birçok etkinlik gerçeklestirilecek. Bu çerçevede Uluslararasi Film Festivali’nin tanitim toplantisi Sivas Valisi Yilmaz Simsek baskanliginda gerçeklestirildi.



“Festival sehrimizde bir kültür sanat rüzgâri estirecek”

Toplantida konusan Vali Yilmaz Simsek, “7 bin yillik tarihi geçmisiyle birçok medeniyete ev sahipligi yapan Sivas, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yani sira essiz dogasi, geleneksel el sanatlari ve yöresel mutfagi ile de ön plana çikan bir sehrimiz. Sehrimiz; bu zenginlikleriyle çogu zaman filmlere, belgesellere ve dizilere de konu olmaktadir. Sivas’in essiz güzelliklerini ve zenginliklerini tanitmak ve herkese anlatmak için sanatsal etkinlikler de oldukça önemlidir. Bu anlayis dogrultusunda Iletisim Fakültesi öncülügünde Valiligimiz destekleriyle sehrimiz sinema alaninda ilk kez bir film festivaline ev sahipligi yapacak. Bunun heyecanini sehir olarak hep birlikte yasiyoruz. Festivalimiz 27 Mayis’ta basliyor, 31 Mayis’ta sona eriyor. 5 günlük bir festival olacak. Ben inaniyorum ki bu festival sehrimizde bir kültür sanat rüzgâri estirecek, sinemaya ilgi duyan ögrencileri, akademisyenleri ve sektörde çalisan profesyonelleri bir araya getirerek sinemaseverlerin Sivas’i daha da yakindan tanimasina vesile olacaktir” dedi.

Festivalin detaylarina iliskin bilgiler veren Iletisim Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Onur Taydas, “Kasim ayinda çiktigimiz bu yolda istegimiz Sivas’ta uluslararasi film festivalinin olmasi ve festivalin Sivas’in tanitimi için arti bir hareketin baslamasiydi. 10 Mart 2024 tarihinde festival için basvurulari almaya basladik. Dünyanin birçok noktasindan 2 bin 328 basvuru yapildi. Bunlar ön jürilerimiz destegi ile incelendi ve 10 finalist isim belirlendi. Bu degerlendirmeler jürilere gönderildi. Kurmaca ve belgesel alanlarinda birincilik ödülleri ve jüri özel ödülleri takdim edilecek. Festivalin tanitim süreçleri devam ediyor. Festivalde söylesiler, film gösterimleri, açik hava film gösterileri ve konser gibi etkinlikler olacak” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile