Sivas Valisi Kolat Açıklaması

Sivas Valisi Ali Kolat, ''Bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir'' dedi.

Kolat, Kütüphaneler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada bilimin ve bilginin öneminin her geçen gün arttığını ifade etti.

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda bilgi ve teknoloji çağında, bilginin teknoloji ile birleştirilerek gereği gibi kullanılmasının, çağa ayak uydurmak bakımından büyük önem taşıdığını belirten Kolat, şunları kaydetti:

''Şüphe yok ki, bilimsel bilgiye ulaşma ve onu elde etmenin yolu kitaplardan, dolayısıyla kütüphanelerden geçmektedir. Her alanda büyük bir rekabet ortamının bulunduğu bilgi çağı dünyasında söz sahibi olmanın yolu bireylerin kendilerini yetiştirmeleri ve toplumun eğitim düzeyinin yükseltilmesine bağlıdır. Bu ise ancak, kütüphanelerin sunduğu hizmetlerden daha çok yararlanmak suretiyle bilginin korunması ve paylaşılmasıyla daha çok kitap okumakla, daha çok araştırmakla mümkün olabilecektir. Unutulmamalıdır ki bilginin korunması ve paylaşılması, her alanda gelişmenin de temelidir. Zira bilim ve bilgi bundan önceki medeniyetlerin de temel kaynağı olmuştur. Ülkelerin gelişmişlik ve uygarlık seviyeleri yalnızca ekonomik göstergelerle belirlenmez. Bilimsel çalışmaların yanı sıra, kendisini geliştirmek amacıyla, kitap okumayı ve araştırma yapmayı alışkanlık edinen tüm bireyleri bilgiyle buluşturmak için gerekli koşulların oluşturulması, ülkelerin gelişmişlik ve uygarlık düzeylerinin göstergesidir. Kitap okuma alışkanlığının verilmesiyle süreklilik kazanacak eğitim, kişilerin dünyaya bakışını yönlendirip, ufkunu genişletecektir.''

Özellikle internet kullanımının yaygınlaşmasıyla daha az ziyaret edilen kütüphanelerin, çağın gerektirdiği şekilde araç ve gereçlerle donatılmaları ve çocukların buradaki eğitim kokusunu teneffüs etmeleri için vatandaşlar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının da kütüphanelerin daha da zenginleştirilmesi yönünde katkıda bulunmaları gerektiğini bildiren Kolat, ''Bu kapsamda ilimizde Madımak Oteli yapılan çalışmalarla Bilim Kültür Merkezi haline getirilerek 15 Haziran 2011 tarihinden itibaren hizmete açılmıştır. Bilim Kültür Merkezi içinde okuma salonu, 0-6 yaş grubu çocuk kütüphanesi, sinevizyon salonu, masal odası, bilim merkezi gibi salonlarımız bulunmaktadır. 1 yıl içerisinde Bilim Kültür Merkezimiz 930 öğrenci tarafından ziyaret edilmiş olup, Nisan ayının ilk haftasına kadar da ziyaretler planlanmıştır'' ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile