Sivas Valisi Simsek Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Kuskusuz, Devlet Millet Bütünlesmesinin En Bariz Göstergesidir'

Sivas Valisi Simsek Açiklamasi 'Muhtarlarimiz Kuskusuz, Devlet Millet Bütünlesmesinin En Bariz Göstergesidir'

Sivas’ta, 31 Mart 2024 tarihinde gerçeklestirilen Mahalli Idareler Seçimlerini kazanarak mazbatalari alan mahalle ve merkez köy muhtarlari ile ilk toplanti yapildi.

Sivas’ta, 31 Mart seçimlerini kazanan muhtarlarla ilk toplanti yapildi. Sivas Valiligi Ek Bina Konferans Salonunda Sivas Valisi Yilmaz Simsek baskanliginda yapilan toplantiya mahalle ve merkez köy muhtarlarinin yani sira Vali Yardimcilari, Il Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Il Jandarma Komutani J. Alb. Muhammet Sevinç, Il Genel Meclis Baskani Mehmet Sarkisla, Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Baker ile kurum müdürleri katildi

Toplantida muhtarlara hitap eden Sivas Valisi Yilmaz Simsek, 31 Mart seçimlerini kazanan muhtarlari tebrik ederek sözlerine basladi.

Devlete açilan ilk kapinin muhtarlik oldugunu ifade eden Vali Simsek “Devlete açilan ilk kapi olan Muhtarlik, ayni zamanda devletin de vatandasa açilan ilk penceresi, gözü ve kulagidir. Muhtarlarimiz, devletimiz tarafindan ortaya konulan politikalarin, projelerin hayata geçmesinde ve halka anlatilmasinda bizim en güçlü elimizdir. Muhtarlarimiz kuskusuz, devlet millet bütünlesmesinin de en bariz göstergesidir. Halka en yakin seçilmis yönetim birimi olan muhtar, devletin güler yüzü, mahallinde yasanan müsküllerle ilgili devletin en çabuk ve dolaysiz bilgi kaynagidir. Vatandaslarimizin talep ve beklentilerini ilk agizdan dinleyen sizler, ihtiyaçlarin yerine getirilmesi hususunda kurumlarimizla da is birligi içerisinde çalismakta, halkimiz arasindaki en somut, en canli baglari kurmaktasiniz” dedi.

“Her konuda sizlerin yanindayiz”

Muhtarlarla her konuda is birligi içerisinde olduklarini vurgulayan Vali Simsek “Bilindigi üzere mahalle ve köy ziyaretlerimizde sizlerle zaman zaman bir araya geliyor, okul, cami, saglik ocagi gibi yerleri birlikte inceliyoruz. Istirhamimiz ise buralarla baginizi güçlü tutmaniz ve tüm süreçlere hâkim olmanizdir. Sosyal devlet anlayisi geregi mahallenizde bilmemiz gereken hususlarda varsa bizleri bilgilendirme ve yönlendirmeyi de unutmayiniz. Bu konuda Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügümüz ile iletisim halinde olmaniz daha saglikli bir toplum yapisina vesile olacaktir. Diger yandan bulundugunuz mahallin güvenligi ve huzuru konusunda da sizlere çok is düstügünü vurgulamak isterim. Bu dogrultuda gördügünüz riskli durumlari güvenlik güçlerimizle paylasmaniz büyük önem arz edecektir. Bizler de Idare ve Denetim Müdürlügümüz ile sizlere her konuda destek olmaya, isbirligi içerisinde çalismaya devam edecegiz. Gerek bugünkü egitimlerin ve gerekse de sizlerden gelen taleplerin bu noktada önemli oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Kamuda tasarruf tedbirlerine riayet edin”

Maliye Bakani Mehmet Simsek tarafindan açiklanan kamuda tasarruf konusuna muhtarlarinda riayet etmesini isteyen Vali Simsek sözlerini söyle sürdürdü, “Son olarak özellikle vurgulamak istedigim konunun da tasarruf tedbirleri oldugunu belirtmeliyim. Bildiginiz üzere Cumhurbaskani Yardimcimiz Cevdet Yilmaz ile Hazine ve Maliye Bakanimiz Mehmet Simsek kamuda tasarruf tedbirlerinin ayrintilarini madde madde kamuoyuna açikladi.

31 Mart Mahalli Idareler Seçimi sonrasi göreve baslamanizin ardindan özellikle bu tedbirlere iltizam göstereceginize, her vatandaslarimizin sesi, devletimizin ise uzanan eli olacaginiza yürekten inaniyorum” dedi.

Vali Yilmaz Simsek’in konusmasinin ardindan Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Sakir Öner Öztürk, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Sarkisla, Belediye Baskan Yardimcisi Ramazan Baker’de söz alarak muhtarlara hitap etti. Programda muhtarlar da söz alarak mahalle ve köylerindeki sorunlar hakkinda bilgi verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile