Sivas Ziraat Odası 2011'de hizmet binasına kavuşacak

Sivas Ziraat Odası'nın yeni hizmet binası 2011 yılında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor. Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker, "İmkânlarımız çok s

Sivas Ziraat Odası'nın yeni hizmet binası 2011 yılında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor. Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker, "İmkânlarımız çok sınırlı ama bu binayı yapmak zorundaydık." dedi. Binanın temeli 6 Ağustos Cuma günü atılacak. 4 Katlı hizmet binası toplam 1600 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Yeni hizmet binasına kavuşan STK'lar arasına Ziraat Odası'na girecek. Uzun süredir Atatürk caddesinde kirada bir iş hanında hizmet veren Ziraat Odası Bölge Başkanlığı için 4 katlı hizmet binası yapılacak. Bina inşaatı için geri sayım başladı. Sivas Jandarma Komutanlığı'nın karşında bulunan arazi iki yıl önce 340 bin liraya odaya kazandırılmıştı. Hizmet binası için geçtiğimiz günlerde proje yarışması düzenlendi. 9 proje arasından Erol Genç ve Fatma Yüksek tarafından yapılan proje birinci oldu ve uygulanmasına karar verildi. Oda yönetimi bir an önce hizmet binasını hayata geçirmek üzere kolları sıvadı. Binanın temeli 6 Ağustos Cuma günü atılacak. 4 Katlı hizmet binası toplam 1600 metre kare kapalı alana sahip olacak. Bu alanın 500 metre karesini odanın zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak olan bodrum kat oluşturacak. Bodrum kat oda tarafından depo olarak kullanılacak. Zemin kat tarımsal birlik ve derneklere verilecek. Binanın dördüncü katı ise konferans ve toplantılar için kullanılacak 200 kişilik çok amaçlı salon yapılacak. İnşaat 750 bin liraya mal olacak hizmet binasının 2011 yılına bitirilmesi planlanıyor.

Ziraat Odası Başkanı Durmuş Şeker, kıt imkânlarla çiftçiye bir hizmet binası kazandırmak istediklerini söyledi. Aslında bu binayı yaptıracak maddi güçlerinin bulunmadığını belirten Şeker, "İleriye dönük borçlanarak kıt imkânlarla inşaatı yaptıracağız, buna mecburuz. Zira çiftçimizin hizmetine sunacağımız bir depomuz yok. Böyle olunca sertifikalı tohum ve gübre sağlamakta zorluk çekiyoruz. Binamızın bodrumu bu amaçla güzel bir depo olacak. Üzerinde ise çiftçimize yakışır bir hizmet binası yapmış olacağız. Hizmet binamızın altında Ziraat Bankası'nın bir şubesi de olsun istiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile