Sivasli Asiklarin Yillardir Çözülemeyen Problemleri Çözüldü

Sivasli Asiklarin Yillardir Çözülemeyen Problemleri Çözüldü

Sivas’ta asiklik kültürünü yasatmak için faaliyet gösteren Sivas Fasil Heyeti Asiklar Sairler ve Halk Oyunlari Dernegi’nin yillardir çözüm arayan yer problemi Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin tarafindan çözüldü, asiklarda Bilgin’e kendi yöntemleriyle tesekkür etti.

Sivas Fasil Heyeti Asiklar Sairler ve Halk Oyunlari Dernegi’nin (SIFAHOD) yasadigi yer problemine Belediye Baskani Hilmi Bilgin çözüm buldu. Dernege tarihi kent meydaninda yer tahsis eden Belediye Baskani Bilgin, asiklik kültürünün gelecek nesillere aktarilmasi konusunda asiklarin büyük rol oynayacagini belirtti.

SIFAHOD Dernegine tahsis edilen ve kültür otagi adi verilen dernek binasinin açilisina Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, bazi il protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Dernek binasi kurdele kesimiyle açildi. Asiklar yillardir çözüm aradiklari yer sorununun çözülmesiyle büyük bir mutluluk yasadi. Asiklar davetlileri ve sazli sözlü kendi usulleriyle karsiladilar. Türküleriyle Bilgin’e tesekkür ettiler. SIFAHOD dernegi baskani Ahmet Ayik tarafindan Belediye Baskani Bilgin’e tesekkür plaketi ve saz hediye edildi.

“Tarihi kent meydaninda âsiklar dernegimize yer tahsis ettik”

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, "Sivas’imizin en önemli özelliklerinden bir tanesi asiklik gelenegidir. Yillardir dernegimiz bu noktada Sivas’in kültürünü ve asiklik gelenegini yasatmak adina birçok faaliyette bulunuyor. Dernek baskaniyla yapmis oldugumuz görüsme sonucunda bu kültürün daha güzel bir mekanda gelecek nesillere aktarilmasi noktasinda bir kültür otagi ihtiyaci oldugu ortaya çikti. Sehrin en güzel yeri olan tarihi kent meydaninda âsiklar dernegimize yer tahsis ettik. Bundan sonra dernegimiz asiklik kültürünü gelecek nesillere aktarma yönünde faaliyetlerini güzel bir sekilde icra edecekler. Dernegimizle birlikte tarihi kent meydaninda birçok etkinlige imza atarak asiklar kültürünü yasatacagiz. Allah hayirli ugurlu eylesin” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile