Siverekli STK'lardan Depremzedelere Örnek Davranis

Siverekli STK'lardan Depremzedelere Örnek Davranis

Geçtigimiz hafta Kahramanmaras’ta meydana gelen deprem sonrasinda Siverekli STK’lar depremde zarar gören depremzedelerin yardimina kostu.

Merkez üstü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem sonrasi, tüm yurtta oldugu gibi Siverek’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluslari ile vatandaslar seferber oldu. Depremzedelerin ihtiyaç duydugu hayati malzeme ve gida malzemeleri toplayan gönüllüler, depremzedelere ulastirdi.

Her bölgeye ulasilmaya çalisildi

Merkezi Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde bulunan Siverek Iyilik Sensin Insani Yardim Dernegi, Siverekli hayirseverlerin katkilariyla basta Adiyaman olmak üzere, depremin vurdugu bölgelere insani yardimlari ulastirdi. Adiyaman’da gida, çadir, elbise, battaniye gibi yardimlarda bulunan dernek, Kahramanmaras ve Afsin Ilçesinde de kömür, tüp ve hayvanlar için yem desteginde bulundu.

Depremin ilk gününden bu yana sahada olduklarini ve depremzedelerin yaninda olduklarini belirten Dernek Baskani Mevlüt Bayraktar,” Bu zor süreçte depremden zarar gören kardeslerimizin yaralarini sarmak için Siverek halki ile el ele vererek çalismalara basladik. Bu süreçte Milletçe kenetlendik ve kardeslerimizin yardimina kostuk. Dernek olarak hem Adiyaman ve hem de Kahramanmaras’a yardimlarimizi ulastirdik. Yardimlarimiz yaralar sarilincaya kadar devam edecek, Allah bir daha milletimizi bu gibi imtihanlarla imtihan etmesin” dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile