'Sivil Toplum Kuruluşlarında Kapasite Geliştirme Projesi'

KADEM'in yürüttüğü proje, KADEM Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen programla son buldu KADEM Başkanı Yılmaz: 'Medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında kadın etkinliğini artırmak durumundayız. Nasıl ki bir kuşun tek kanatla uçması mümkün değilse, kadının geri plana itildiği bir toplumun kalkınması da mümkün değildir'

Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında kadın etkinliğinin artırılması gerektiğini belirterek, 'Nasıl ki bir kuşun tek kanatla uçması mümkün değilse, kadının geri plana itildiği bir toplumun kalkınması da mümkün değildir.' dedi.

KADEM'in yürütücüsü olduğu ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından hibe desteği kazanan 'Sivil Toplum Kuruluşlarında Kapasite Geliştirme Projesi', gerçekleştirilen kapanış programı ile sona erdi.

Kapanış programında konuşan Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının (STK) toplumsal gelişmedeki önemini vurguladı.

Kadının toplumdaki rolünü güçlendirmek için çalıştıklarını ve bu yolda çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, 'Mevlana Hazretleri buyuruyor ki 'Daima hizmet ve gayret içinde ol! Çünkü hayatın gerçek lezzeti, hiç bezginliği olmayan bir yorgunluktadır'. Bizim de daha yapacak çok işimiz var. Medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında kadın etkinliğini artırmak durumundayız. Nasıl ki bir kuşun tek kanatla uçması mümkün değilse, kadının geri plana itildiği bir toplumun kalkınması da mümkün değildir.' ifadelerini kullandı.

Donanımlı, lider, girişimci kadınların içinde bulundukları toplumu ve hatta tüm dünyayı dönüştürüp güçlendireceklerinin altını çizen Yılmaz, 'Kendini tanımlamayan, tanımlanmaya mahkumdur. Bu nedenle Müslüman kadının kendi gücünü, kendi iradesini ortaya koyması gerekir.' dedi.

- 'STK'lar bireylerin seslerini daha güçlü duyurabilecekleri bir alan'

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da STK'ların, bireylerin kendi irade ve gücüyle seslerini daha güçlü duyurabilecekleri bir alan olduğunu ifade etti. Bayraktar, 'Kadınlar uzun yıllardır STK'larda aktif yer alıyor. Bu kapasite geliştirme eğitimleri ile bu STK'lar daha büyük işler yapacak.' diye konuştu.

Programda konuşan İl Dernekler Müdür Vekili Elmas Bodur ise Türkiye'de STK'ların kadın ve gençler için önemli istihdam alanları açtığını söyledi. Bodur, 'Geleceği inşa etmek istiyorsak aileyi ve kadını iyi inşa etmek zorundayız.' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KADEM Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Sezen Güngör, yürütülen projeyle ilgili sunum gerçekleştirdi. Güngör, eğitimlerin sonunda ortaya çıkan 6 projenin bir yıl içinde hayata geçirileceğine inandığını kaydetti.

Eğitime katılan STK temsilcilerinin proje sunumlarını gerçekleştirmelerinin ardından katılımcılar sertifikalarını KADEM Genel Başkanı Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Bayraktar'dan aldı.

Sertifika töreninin ardından proje, fikirlere fon bulunması ve hayata geçirilmesine ortam sağlayacak 'Proje Pazarı ve Lobicilik Etkinliği' ile son buldu.

'Sivil Toplum Kuruluşlarında Kapasite Geliştirme Projesi', kadın odaklı çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının fon kaynakları, proje hazırlama, uygulama ve lobicilik konularında eğitimler verip niteliklerini artırarak sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmek amacıyla uygulandı.

Proje çerçevesinde, 12 hafta boyunca proje yazma, proje uygulama ve lobicilik eğitimleri verildi.

22 Şubat 2017 başlayan ve her hafta çarşamba ve perşembe günleri KADEM Genel Merkezinde gerçekleştirilen eğitimlere; KADEM, İSTEV, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Türkiye Finans Katılım Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İGETEV, Çayeli Vakfı, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, İlim Sanat Tarih Vakfı, AYDOST, HÜRDER, AYSİT, TÜRGEV, HAZAR, İHH, UKTEDER, Süreyya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Hukukçu Kadınlar Derneği, Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Derneği ve Müftülük olmak üzere toplamda 20 kurumu temsilen 32 kişi katıldı.

Eğitime katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine; Avrupa Birliğinde ve Kalkınma Ajanslarında Hibe Programları, Proje Felsefesi, Proje Fikri Geliştirme, Proje Yönetim Metodolojisi, Strateji Analizi gibi alanlarda kapasite geliştirme eğitimi verildi. Eğitimlerde tüm STK temsilcilerinin bir proje fikri geliştirip olgunlaştırıp uygulanabilir hale getirebilmesi sağlandı. Projenin son eğitim başlığı olan lobicilik eğitimi ile proje fikirlerinin kamu kurumlarına tanıtımı ve bu fikirlere fon bulma konusunda çalışmalar yapılması amaçlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile