Sivrice Depreminin Vurdugu Doganyol Yeniden Insa Edildi

Sivrice Depreminin Vurdugu Doganyol Yeniden Insa Edildi

Elazig’in Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklügündeki depremden etkilenen Malatya’nin Doganyol ilçesi 3 yilda yapilan yatirimlarla yeniden insa edildi.

Elazig’in Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklügündeki depremde Malatya’nin Doganyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yesilyurt ilçeleri olumsuz etkilenirken bazi binalar yikildi, çok sayida bina da agir hasar gördü. 6.8 büyüklügündeki depremin yikici etkisini gösterdigi ilçelerin basinda gelen Malatya’nin Doganyol ilçesinde ise 4 vatandas hayatini kaybederken, evlerin büyük bölümü hasar gördü.

Depremin hemen ardindan bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla baslanan ve 3 yil gibi kisa bir sürede alt ve üst yapi çalismalari tamamlanan Doganyol’da depremin izleri silinerek yeni bir Doganyol insa edildi.

Sivrice depremi sonrasinda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un bir çok defa ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldigi Malatya’da Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan toplamda 8 bin konut insa edilerek hak sahiplerine teslim edilirken, büyük yikim yasayan Doganyol’da depremin tüm izleri silindi.

“Hayal bile edemiyorduk”

Deprem sonrasi (TOKI) tarafindan insa edilen konutlara yerlestirilen bir çok depremzede sosyal donatilariyla birlikte kisa sürede insa edilen konutlardan çok memnun olduklarini kaydederek Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’a tesekkür ettiklerini söyledi.



“Doganyol tamamen yenilendi”

Deprem sonrasi devletin gücünü Doganyol’da her seyi ile hissettirerek ilçenin hem alt hem de üst yapisinin tamamen yenilendigini belirten Ilçe Belediye Baskani Hakan Bay ise depremde en çok etkilenen Doganyol’da 317 konut bir cami ve 56 ticaret haneden olusan kentsel dönüsümle Doganyol’un yenilendigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile