Sivrihisar Farkli Kültürlere Ev Sahipligi Yapacak

Sivrihisar Farkli Kültürlere Ev Sahipligi Yapacak

Sivrihisar Belediyesi tarafindan, düzenlenecek olan Uluslararasi Sivrihisar Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivalinde 5 farkli ülkeden, farkli kültür ve medeniyetlerin bulusmasi gerçeklesecek.

Tarihiyle birlikte farkli medeniyetlere baskentlik yapmis Sivrihisar, farkli kültürleri ve medeniyetleri Sivrihisar’da bir araya getirecek. 1-3 Temmuz tarihleri arasinda 3 gün boyunca devam edecek olan Uluslararasi Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nde Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Moldova, Letonya, Sirbistan ve Amerika Birlesik Devletleri’nden misafirler agirlanacak.

“Festival ile birlikte Sivrihisar esnafi kazanacak”

Festival ile ilgili olarak konusan Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar’in tanitimi için festivalin oldukça önemli oldugunu vurguladi. Farkli kültürlerin Sivrihisar’da bulusarak Nasreddin Hocayi taniyacagini söyleyen Yüzügüllü, “Felsefi Mizahin Dünyadaki en büyük temsilcisi olan Nasreddin Hocamizi anmak için düzenleyecegimiz festivalde farkli kültür ve medeniyetleri tarih kokan güzel ilçemizde konuk edecegiz. Festivalimize yurt içi ve yurt disindan gelecek olan misafirlerimiz Sivrihisar’daki esnafimiza kazanç saglayacak ve bu festival ile birlikte Sivrihisar esnafi kazanacak. Nasreddin Hocamizi anmak ve Sivrihisar kültürüne ve Nasreddin Hocaya dair her seyi ögrenmek adina herkesi festivalimize bekliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile