Siyasetçilerden Chp’Li Gök’Ün Gülen‘Le İlgili Sözlerine Tepki (Özel)

TBMM Genel Kurulu‘nda Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili hakaret içeren ifadeler kullanan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’e her kesimden tepki yağdı.

TBMM Genel Kurulu‘nda Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili hakaret içeren ifadeler kullanan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’e her kesimden tepki yağdı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gülen’e yönelik sözleri nedeniyle İsa Gök’ü şiddetle kınarken, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, hukuki dayanaktan yoksun sözlerle kişilerin töhmet altında bırakılamayacağını söyledi. Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam da Gülen’in Türk bayrağını 7 kıtada dalgalandırıp İstiklal Marşı‘nı okutan, bu ülkenin yetiştirdiği nadide evlatlarından biri olduğunu vurguladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Gök’ün kullandığı ifadelerin yanlış olduğunu söyledi. Bazı milletvekilleri de bu sözlerin Gülen’in Türkiye’de ve dünyada milyonlarca sevenlerini üzdüğünü söyledi. CHP’li Gök’e yönelik tepkiler şöyle:

MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONU BAŞKANI MEHMET SAĞLAM: Böyle bir değerlendirme hiç yakışmadı. Hiçbir siyasetçi, bir fikir adamına yakışmadı. Hocaefendi en azından eğitim konusunda dünyada binlerce kişi yetiştirerek Türkçe öğreterek Türk bayrağını dalgalandırarak, 7 kıtada İstiklal Marşı‘nı söyletiyor. Tek başına bu hizmet bile onun gerçekten ülkenin yetiştirdiği nadire evlatlardan biri olduğunu gösteriyor. Bence çok yanlış bir değerlendirmeydi. Meclis kürsünün masumiyetinden yararlanarak bu tür değerlendirmeleri ulu orta yapmak çok yanlış. Bence gereği yapılmalıdır. Çete yakıştırması son derece yanlıştır. Bunu söyleyenler ispat etmek zorundadır. Hiç yakışmamıştır bunu kim söylerse söylesin. Dünyanın adına seminerler, konferanslar düzenlediği sürekli olarak hoşgörüden bahseden bir düşünürün ve mütefekkirin düşüncelerini benimsemiş bir kinin dünyada yetiştirdiği gençler adına bu ithamlara üzüldüm. Çete yakıştırması ise hiç yakışmadı.

TBMM BAŞKANVEKİLİ NEVZAT PAKDİL: İfadelerimizin kimsenin hukukunu çiğnemeden, saygı göstererek bir davranış içinde bulunmalıyız. Eğer, kişilerin kusuru eksiği varsa hukuk devleti var. Ama olmayan bir şeylerle insanları töhmet altına bırakırsanız burada bir vebal ve sorumluluk olur. Umut ederim bu sözlerle yanlışlıkla söylenmiş sözlerdir. Hocaefendi olsun kim olursa olsun bir birimizin hukukuna saygı göstermemiz lazım. Bunu söylerken daha dikkatli olmalıyız. Konuşma üslubu içinde bazen ölçü kaçıyor. Bu sözleri milletin takdirine bırakmak lazım. Millet bunu değerlendirir.

ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ VE TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU BAŞKANI YAHYA AKMAN: Türkiye’de çok geniş kitleler tarafından sevilen bir dini liderle ilgili böyle lafların söylenmesi çok yanlış. Türkiye’de artık bu sığ ve basit değerlendirmenin bitmesi gerekiyor. On binlerce seveni bulunan bir kanaat önderinin toplum içinde yerinin olmasını hazmedememek de ayrı bir sıkıntı. CHP tepeden inmeci bir parti. Bunlara katılır ya da katılmazsınız ama şahısla ilgili bu tür değerlendirmede bulunmak ahlaki değil. Genel Kurul’da söylenmesi ayrıca yakışmamıştır. Bu kadar seveni olana bir kişiye bu sözler söylemek halktan kopukluğun bir göstergesidir.

İZMİR MİLLETVEKİLİ İBRAHİM HASGÜR: Hiç yakışık almadı. Bu sözler çok ağır ithamdı ve yeri de değildi. ASM teşkilat yasası görüşülüyordu. Uzaktan yakından alakası yoktur. İsa Gök bunu her zaman yapıyor. Çok çirkin şeyler söyledi. Kem söz sahibine aittir. Bozdağ cevap verdi. Hepimizi üzdü, çok yaraladı. Sayın Gülen gibi özellikle eğitim ve hayır hizmeti ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın gündeminde olan ve tüm dünyanın takdirine kazanan kendisi ile yakından uzaktan alakası olmayan bu iddiaların bir takım yakıştırmalarla itham edilmesi bizi üzdü. Böyle sözleri bir daha söylememesini tasfiye ediyorum kendisine. Bunlar bir öğrenci bile okutmamışlardır. CHP kitle partisi olduğunu iddia ediyorsa muhakkak kendi partisi içinden tepkiler olacaktır.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: Bence son derece yakışıksız, yanlış bir iş yapıldı. Hiçbir yerde bu ifadeleri kullanmamalıyız İnsanlara karşı. Hele hele bunu muhterem Hocaefendi‘ye karşı kullanmak çok yanlış olur. Bu Meclis çatısı altında olursa daha vahimdir. Bunu şiddetle kınıyoruz.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL: Böyle elinde bir takım fırçalarla ona buna sürüyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Siyasal eleştiri yapabilirsiniz ama bunları kişilere atfederek hukuk devletinde böyle bir yöntemi kullanmak doğru değil. Bununla ilgili bir şahsa atfen bir takım ifadelerin kullanılması bence yanlıştır. Bu şekilde mesnedi olmayan ispatlanmamış muğlak şeyler yerine eleştirilerimizi sağlam temeller üzerinden yapmamız lazım. Bunlar doğru şeyler değil. Meclis kürsüsü iddiaların oluşturduğu yer değil. Özenle korumamız gereken husus insanların üzerine doğrudan doğruya böyle bir atıfta bulunmamaktır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile