Siyasi Partilerde Bayram Ziyareti Gerçeklestirildi

Kurban Bayrami dolayisiyla partiler arasi bayramlasma programi gerçeklestirildi.

Siyasi parti temsilcileri, Ramazan Bayrami dolayisiyla AK Parti’ye ayri ayri ziyarette bulundu. Ziyaretçiler AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafindan karsilandi. AK Parti’yi HÜDA-PAR Genel Sekreteri Sehzade Demir ve heyeti ziyaret etti. Belgin Uygur, bütün milletin ve HÜDA-PAR ailesinin bayramini kutladi.

HÜDA-PAR Genel Sekreteri Sehzade Demir, Gazze meselesinin unutulmamasinin önemli olduguna dikkat çekti. Türkiye’nin gündeminde su anda yeni bir anayasa oldugunu belirten Demir, “Yediden yetmise hepimizin faydasini, gerekliligini ihtiyacini kabul ettigi bir çalisma. Yeni yüzyila yepyeni bir anayasayla girmek baslamak hepimizin içinde olan bir ukde haline geldi. Toplumsal mutabakatin kardesligi için, birligin, beraberligin tesisi için gerekli. Türkiye’nin cunta anayasalariyla yönetilmesinin zamaninin geçmesi gerekiyor, bu rutini kirmamiz lazim. Kucaklayici, seffaf, bütün aidiyetleri, bütün farkliliklari kusatabilen, herkesin iste tam bu benim anayasam diyebilecegi bir çalismaya ihtiyacimiz var” diye konustu.

Bütün dünyanin önünde Filistin’de soykirim yasandigini ifade eden Uygur da, “Bu zamana kadar dünyanin neresinde bir zulüm varsa Müslümanlar, insanlar zulüm görüyorsa en güçlü haykiris aslinda Türkiye’den geldi. Yine Gazze meselesinde Birlesmis Milletler basta olmak üzere uluslararasi mecralarda en gür ses ile bu soykirimin, bu vahsetin bir an önce durmasi gerektigi, terör devleti Israil’in durdurulmasi gerektigi, orada acilen bir ateskesin saglanmasi ve iki devletli bir çözümün gerçeklestirilmesi gerektigi, insani yardim noktasinda, ticaret noktasinda ve bu soykirim suçunun uluslararasi hukuk anlaminda yargilanmasi noktasinda Cumhurbaskanimiz liderliginde Türkiye olarak bütün gücümüzle, bütün mazlum cografyalarda Müslümanlarin ugradigi zulme karsi sessiz kalmayip, gür haykirisimiza devam edecegiz” seklinde konustu.

Anayasa konusuna da deginen Uygur, “Türkiye’nin artik bu darbe anayasalarindan, cuntacilarin anayasalarindan kurtulmasi noktasinda bir gerçeklik var bunu kimse inkar edemez. Bu noktadaki çalismalarimiz da yine güncelligini korumakta. Son hiziyla devam etmekte” ifadelerini kullandi.

Yeniden Refah Partisi’nden ziyaret

AK Parti’yi Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Sehzade Selçuk Geyveli ve heyeti ziyaret etti.

Yeniden Refah Partisi camiasinin, vatandaslarin ve bütün Islam aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik eden Uygur, bayramin, bütün mazlum cografyalarin kurtulusuna vesile olmasini diledi. Geyveli, "90’li yillarda Avrupa’nin ortasinda bu yasanir mi dedigimiz bir insanlik draminin, bugün 21’inci yüzyilda burnumuzun dibinde yasanmasi içimizi acitiyor. Insallah, güçlü ve ayaga kalkmis olan bir Türkiye’nin bu gibi sorulari çözmek ülkemize ve bizlere nasip olur. Bayrami istedigimiz gibi yasayamamizin sikintilari var ama insallah bunlari da ülkemiz asar diye umut ediyoruz” diye konustu.

Hükümetten asgari ücret konusunda beklentileri oldugunu vurgulayan Geyveli de "Asgari ücretin yoksulluk sinirina yükseltilmesini, emekli maaslarinin asgari ücret seviyesine gelmesini temenni ediyoruz. Çiftçilerimizin üretimlerinin, alin terlerinin degerinde karsilik bulmasini ve magdur olan kesimlerin magduriyetinin giderilmesi noktasinda yeni ek yükler, vergiler, faizleri yükseltilmesi degil de biraz daha halka refah saglayacak, nefes almasini saglayacak çalismalarin yapilmasini istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Yeni anayasa konusundaki düsüncelerini ilgili mercilere ilettiklerini söyleyen Geyveli, bir diyalog kuruldugunu ve bunlari oturup konusmanin millet adina faydali olacagini belirtti.

Türkiye’nin bütününü ilgilendiren konularda diyalog ve istisare kanallarinin açik olmasi gerektigine inandiklarini bildiren Uygur, "Türkiye’nin bu darbe anayasasindan bir an önce kurtulmaya ihtiyaci var. Aslinda siyasetin, milletimizin her bir ferdine borcu, insallah önümüzdeki süreçte de bu Meclisimize nasip olur. Hep birlikte, toplumumuzun bütün kesimlerinin her bir ferdini temsil eden, her bir ferdinin kendini buldugu bir anayasayi milletimize hep birlikte kazandiririz” seklinde konustu.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Geyveli de "Genel Baskanimizin her zaman ifade ettigi gibi dogruya dogru, yanlis yanlisa. Dogru olan politikalarinizda sizin yaninizda olacagiz, yanlis olanlara da elestirilerimizi dogal olarak sürdürecegiz” dedi.



IYI Parti heyeti AK Parti’yi ziyaret etti

IYI Parti Kadin, Aile ve Sosyal Hizmetler Baskani Genel Idare Kurulu Üyesi Kevser Ofluoglu ve heyeti de AK Parti’yi ziyaret etti. Belgin Uygur, bütün milletin ve IYI Parti ailesinin bayramini kutladi. Uygur, kadin erkek omuz omuza siyaseti de güzellestirip o diyalog kanallarini da nezaket çerçevesinde güçlü bir Türkiye yolunda hep birlikte yola devam devam edeceklerini belirtti.

Ofluoglu ise kadinin önemine dikkat çekerek, “Kadinin güçlendirdigi, kadinin rol modeli olmasi, karar verici mercilerde yer almasi ile kadinin güçlü olmasiyla toplum daha da güçlü olacak” dedi.

Bayramlasma dolayisiyla AK Parti’yi BBP, Vatan Partisi ve DSP heyetleri de ziyaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile