Skill For English Dil Sinavlari, Irlanda Tarafindan Ögrenim Vizesi Için Kabul Ediliyor

Skill for English Dil Sinavlari’nin, Irlanda Hükümeti tarafindan Ögrenim Vizesi için kabul edilecegi açiklandi.



Degerlendirme hizmetleri, teknoloji ve yetenek yönetimi çözümleri saglayicisi PSI Services (PSI) ve Iskoçya Yeterlilik Kurumu (SQA), Skills for English B1 ve B2 Dört Becerili dil sinavlarinin Irlanda hükümeti tarafindan Ögrenim Vizesi amaciyla kabul edildigini duyurdu.

Yapilan açiklamaya göre, Skills for English sinavini en hizli büyüyen önemli Ingilizce sinavlarindan biri haline getirerek, sinava girenler için kapilar açiyor, kurumlar için güvenilirlik sagliyor ve küresel ortak aglarina firsatlar sunuyor. Irlanda’da bulunan çok sayidaki üniversitelerden birinde onayli bir Ingilizce programinda okumak isteyen uluslararasi ögrenciler artik basvurularinin bir parçasi olarak Skills for English: SELT veya Skills for English: Global sinavlarina girebiliyor. Bu ayni zamanda ögrencilere yari zamanli çalisma hakki da veriyor. PSI’nin piyasaya sürdügü en yeni Ingilizce dil sinavi olan Skills for English: Global tanitimi da eslik ediyor. Skills for English: Global SELT sinavini temel almakla birlikte, dogrudan akademik kayitlar ve yurt içi kullanim için tasarlandi. Ayni sinav merkezi agi üzerinden ya da çevrimiçi yönlendirme yoluyla uygulanir ve sinava giren kisiye kendi evinin rahatliginda sinavi uygulama olanagi sunuyor.

Konu hakkinda degerlendirmede bulunan PSI baskani Janet Garcia, "Adalet Bakanligi’ndan resmi onay aldigimiz için mutluyuz; Irlanda’da ögrenim vizesi amaciyla kabul edilmek, Skills for English için önemli bir stratejik dayanak; bu sayede uluslararasi ögrencilere Ingilizce ögretimi ve yüksek ögrenim için küresel olarak en iyi hedef pazarlardan birine daha da fazla erisim saglayacaktir" dedi.



Iskoçya Yeterlilik Kurumu’nda Is Gelistirme Direktörü John McMorris, Irlanda hükümetinin B1 ve B2 Dört Becerili Skills for English dil sinavlarini ögrenim vizesi amaciyla tanimasinin önemli bir gelisme oldugunu ve SQA ve PSI arasinda halihazirda basarili bir iliski gelistirildigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile