Smdk'nın Abd Temasları

NEW YORK - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed el-Carba önderliğindeki heyetin ABD'deki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile New York'ta görüşecekleri belirtildi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcilik Sözcüsü Erin Pelton, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kerry'nin bugün New York'ta SMDK Başkanı Carba ile heyette yer alan Burhan Galyun ve Mişel Kilo ile görüşmeyi planladığını kaydetti.

John Kerry, BM Güvenik Konseyinde Afrika'ya ilişkin oturuma başkanlık etmek için bugün BM'de olacak. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de görüşecek Kerry'nin muhaliflerle nerede bir araya geleceğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Öte yandan SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, SMDK Başkanı Carba liderliğindeki heyetin yarın BM Güvenlik Konseyi üyelerine brifing vereceği bildirildi.

SMDK'dan ABD ve BM'ye ilk kez başkanlık düzeyinde ziyaret gerçekleştiğinin kaydedildiği açıklamada, "Toplantıda Suriye'de ve bölgedeki insani trajedi ile uluslararası toplumun Suriye'deki çatışmaları sonlandırmak için acil harekete geçme ve demokratik dönüşümü destekleme ihtiyacının görüşülmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada heyette Ahmed el-Carba'nın yanı sıra Mişel Kilo, Burhan Galyun ve SMDK'nin BM Özel Temsilcisi Necib Ghadbian'ın yer alacağı kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile