SOBE Vakfi'ndan Otizmle Ilgili Farkindaligi Artiracak Çalisma

SOBE Vakfi'ndan Otizmle Ilgili Farkindaligi Artiracak Çalisma

Türkiye’nin en kapsamli otizm merkezine sahip olan Selçuklu Otizmli Bireyler Egitim (SOBE) Vakfi, alisveris merkezleri, hastaneler ve kongre merkezi gibi yerlerde otizmin belirtilerine dikkat çeken bir projeyi hayata geçirdi.

SOBE Vakfi, yürüttügü farkindalik çalismalariyla toplumsal duyarliligi artirmaya çalisiyor. Vakif Baskani Mustafa Ak, günümüzde her 36 çocuktan birinin otizm riskiyle dünyaya geldigini söyledi.

Ak, yürüttükleri projelerle otizm alaninda erken tani ile baslayacak sürekli egitimin önemine dikkat çektiklerini belirterek, “Otizmin her çocukta görünüsü ve seviyesi farklilik gösteriyor. Aileler çocuklarina adiyla seslendiklerinde tepki alamiyorsa, çocuklari göz temasi kurmuyor ve rutinlerine asiri derecede baglilik gösteriyorsa, dönen cisimlere karsi ilgiliyse ve iletisime kapaliysa otizm riski altinda olabilir. Bilimsel arastirmalar, erken tani ve dogru bir egitim yöntemi ile yogun olarak egitim alan çocuklarin yaklasik yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altina alinabildigini, gelisim saglanabildigini, hatta bazi otizmli çocuklarin ergenlik yasina geldiklerinde diger arkadaslarindan farki kalmadigini gösteriyor. Bu nedenle toplumsal farkindaligin artirilmasi ve otizmli bireylerin toplumsal yasama katilimi konusunda duyarliligin güçlendirilmesine yönelik yapilan çalismalara destek verilmesi oldukça önemlidir. Biz bu yil hemen her platformda yine egitimin önemine ve erken taniya yönlendirmeler yaparak farkindaligi artirmayi hedefliyoruz. Otizmli çocuklarin en belirgin belirtilerinden olan dönen cisimlere karsi ilgili olmalarina dikkat çekerek alisveris merkezleri, hastaneler ve kongre merkezi dönen kapilarinda çalismalar yaptik. Bu vesileyle erken taninin, egitimin ve egitime destegin önemine vurgu yapmaya devam ediyoruz. Çalismalarimiza destek veren tüm kurumlarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile