SODIMER'den Yeni Çikacak Sosyal Medya Yasasina Destek Mesaji

SODIMER'den Yeni Çikacak Sosyal Medya Yasasina Destek Mesaji

SODIMER Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan, ekim ayinda hazirlanmasi planlanan yeni sosyal medya yasasina destek vereceklerinin mesajini verdi.

Geçtigimiz günlerde Igdir’a gelen SODIMER (Sosyal Medya Dijital Güvenlik Egitim ve Arastirma Merkezi) Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan, Ekim ayinda Türkiye’de hazirlanmasi planlanan yeni sosyal medya yasasiyla ilgili açiklamalarda bulundu. Baskan Eraslan, yaptigi açiklamalarda su ifadelere yer verdi:

“Ekim ayinda planlanan bir sosyal medya yasasi su anda gündemde. Sayin Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi öncelikle ülke nüfusunun yüzde 90’ina yakini online oldugu, günde 3 saat sosyal medyada vakit geçirdigi bir toplumdan bahsediyoruz. Dünyanin tüm ülkelerinde sosyal medyanin kullanimina yönelik bir yasal metin mevcut. Ingiltere, Amerika, Almanya ve Fransa gibi. Yani sosyal medya kisilerin her diledigini istedikleri sekilde söyleyebilecekleri bir ücra alan degil. Biliyorsunuz sosyal medya üzerinden hakaretler, algi, manipülasyon çalismalari, anonim hesaplar üzerinden yapilan itibar suikastlerini bu ülke gördü. Bu yüzden biz SODIMER olarak çikacak bu sosyal medya yasasini destekliyoruz. Çünkü dünyada da böyle uygulamalar var. Özellikle Almanya uygulamasi örnek gösterilir. Routers’a göre 2020 yilinda en çok yalan habere maruz kalan ülke Türkiye. Sürekli ülkemizde sosyal medya üzerinden çok farkli kampanyalar, çok farkli derecede algi çalismalari yapilmaktadir. Bu yüzden bu yasanin çikmasi önemlidir. Burada da sunu düzeltmek isterim. Geçen yil Ekim ayinda çikartilan yasa sosyal medya servis saglayicilarina dönük bir yasaydi. Yani temsilcilik açmalari ve basvurulara cevap verme temelliydi. Ülkemiz de bunu basardi. Hemen hemen hepsi de Türkiye’de temsilcilik açti. Bu büyük bir basariydi. Simdi sira kullanicilarda. Biz o zaman da SODIMER olarak vurgu yapiyorduk. Genis bir heyetle, tüm paydaslarin var oldugu bir yapiyla bir yasal metin hazirlanabilir. Bu konuda da biz SODIMER olarak gönüllü bir sekilde her türlü yardima haziriz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile