Soförler Hariç Herkesi Suçladi, Hainlikle Itham Etti

Soförler Hariç Herkesi Suçladi, Hainlikle Itham Etti

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 2 Mayis günü yasanan dolmusçu-ögrenci servisi kavgasi ile ilgili konusan Sürmene Soförler Odasi Baskani Ekrem Yilmaz, olaya karisan soförlerin disindaki herkesi hainlikle suçlayarak ülkedeki 1,5 milyon soför esnafinin Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag basta olmak üzere Trabzon Büyüksehir ve Sürmene Belediye Baskanlari hakkinda tazminat davasi açmalarini istedi.

Sürmene Soförler Odasi Baskani Ekrem Yilmaz, Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi ögrencileri ile dolmus soförleri arasindaki 2 Mayis günü yasanan darp olayi ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün bir basin toplantisi düzenledi.

Toplantida hayli öfkeli ve gergin oldugu gözlenen Yilmaz, “Sürmene’de ögrenciler ve minibüs soförleri arasinda bir olay yasandi. Savciliga intikal etti. Savci karakolda ifadeleri aldi. Ögrenciler ve soförler gözaltina gerek olmadigi kanaatiyle serbest birakildi. Daha sonra bir durak görevlisi ile vatandaslar gözaltina aliniyor. Nezarette sabaha kadar bekletiliyorlar. Gece 3’te karakol, soförleri adliyeye gönderiyor. Sürmene Belediye Baskani yaninda bürokratla beraber geliyor, hakimlerle görüsüyor. Olayla ilgili Sürmene belediye baskani sosyal medyada algi yapiyor. Diyor ki, biz Trabzon Valiligi, Sürmene Kaymakamligi koordinasyonunda rektörlükle beraber belediye otobüslerini Sürmene’ye gönderecegiz, kampüse kadar çikacaklar. Yani soförler suçlu görülüyor” dedi.

Konusmasinda Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç’i de suçlayan Yilmaz, “ ’Ögrencilerin yanindayim. Ögrencileri tasima isini üstlenecegim, belediye arabalari ile ögrencileri bedava tasiyacagim’ diyor. O da soförlerin suçlu olduguna dair algi yapiyor. Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani soföre karsi hainlik yapiyor. Kumpas kuruyor. Bunlari açikça söylüyorum. Söylemeye de devam edecegim. Trabzon Belediye Baskanini tüm Sürmeneli bütün bürokratlara sikayet ediyorum. Soförün üzerinde algi yaptigi için haindir. Benim soförümü terörist diyerek hain ilan ettigi için kesinlikle haindir” diye konustu.

Ekrem Yilmaz konusmasinda sosyal medyada kendilerine yönelik bir linç kampanyasi yürütüldügünü de ifade ederek “Çocuklardan biri tweet atiyor. Diyor ki, ‘Sürmene’de durdurulup gasp edildik. Arabadan asagi alindik ve soförler tarafindan gasp edilip dövüldük.’ Kesinlikle böyle bir sey yok. Ögrenciler soförleri dövdü. Bu da tespitlidir. Ümit Özdag, Trabzon Belediye Baskani ve Sürmene Belediye Baskani hakkinda 1,5 milyon soförün tazminat davasi açmasini rica ediyorum” çagrida bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile