Soguk Hava Bayburt Ve Erzincan'da Akarsulari Dondurdu

Soguk Hava Bayburt Ve Erzincan'da Akarsulari Dondurdu

Mevsim normallerine göre bu sene kar yagisinin az görüldügü ama asiri soguk havanin özellikle gece ve sabah saatlerinde etkili oldugu Bayburt ve Erzincan’da akarsular dondu. Bayburt’tan geçen Türkiye’nin en hizli akan nehri unvanina sahip olan Çoruh Nehrinin yüzeyi buz tuttu.

Bayburt’tan dogan, Gürcistan’in Batum ilinden Karadeniz’e dökülen, Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden sonra ikinci, Türkiye’nin ise en hizli akan nehri olan Çoruh Nehrinin Bayburt merkezden geçen kismi buzla kaplandi.

Bayburt’ta etkili olan soguk hava nedeniyle Çoruh Nehri’nin bir bölümü dondu. Özellikle gece saatlerinde gölgeye kalan kisimlarda hava sicakliginin eksi 20 dereceye kadar düsmesi hayati olumsuz etkiliyor. Kentteki soguk hava il merkezinden geçen Çoruh Nehri’nin buz tutmasina neden oldu.

Bayburt’taki Mescit Daglari’ndan dogan, Gürcistan’in Batum ilinden Karadeniz’e dökülen, Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden sonra ikinci, Türkiye’nin ise en hizli akan nehriyken, üzerine kurulan barajlarin set olusturmasi nedeniyle hizli akma özelligi kaybolan Çoruh da kar yagisi ve buzlanmadan etkilendi. 431 kilometre uzunlugundaki Çoruh Nehri’nin yüzeyi, soguk havanin etkisiyle yer yer buz tuttu. Çevre sakinleri de buz tutan nehir çevresinde gezintiye çikip, fotograf çektirdi.

Soguk havanin etkili oldugu Erzincan’da da baraj gölleri ile Vasgirt Deresinin yüzeyi buzla kaplandi. Vatandaslar kar olmamasi dolayisiyla bu sene yazin kuraklik yasanacagi endisesini tasidiklarini belirterek buz tutan akarsularin görsel manzara olusturdugu kaydetti.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde havanin parçali ve az bulutlu geçecegi; sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayi görülecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile