Soguk Havada Vatandaslar Aktarlara Yöneldi

Soguk Havada Vatandaslar Aktarlara Yöneldi

Havalarin sogumasiyla vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi aktarlarda yogunluk yasaniyor.

Takviye edici gida olarak bilinen ve genelde aktarlarda satisa sunulan ürünlere talep bugünlerde artti. Gribal enfeksiyonlarin artmasiyla birlikte vatandaslar aktarlara kosarken hibiskus, zencefil, zerdeçal ve çubuk tarçin gibi ürünler yogun talep görüyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 5 yildir sifali bitki satisi yapan aktar Selami Bingöl, piyasadaki ilaç sikintisi nedeniyle vatandaslarin sifayi bitkilerde aradigini söyledi.



“Insanlar alternatif tibba yöneldi”

Vatandaslarin alternatif tibba yöneldigini ifade eden Bingöl, “Insanlar alternatif tibba yönelmeye basladi.

Özellikle kisin ülkemizde 3-4 ay havalar sogukken insanlar baharat ve aktaricilara daha çok yöneliyor. Su an en fazla sikayetlerden olan soguk alginligi ve grip için bizde en çok tercih edilen zencefil, zerdeçal, hibiskus yani bu ürünler kisin daha çok tercih ediliyor. Bunlar kisin kullanildigi zaman kolay kolay hasta olma gibi bir durum olmuyor” diye konustu.



“Artan talepten memnunuz”

Islerin yogunlugundan memnun oldugunu dile getiren Bingöl, “Soguk alginligi ve gripten korunmanin yollari var. Burada sattigimiz takviye edici gidalardan bitki çaylarina, bu bitkilerin özlerini yani tüm sifali ürünleri burada kendi is yerimizde satiyoruz. Bu ürünleri 3-4 ay düzenli bir sekilde ayda bir veya iki defa tüketildigi zaman grip ve soguk alginligindan korunmus olursunuz” seklinde konustu.



“Zencefil, zerdeçal, havlican, çubuk tarçin, hibiskus en çok tercih edilenler”

Ilaç yerine en çok tercih edilenleri açiklayan Bingöl, “Bu bölgede en çok tüketilen zencefil, zerdeçal ve nebat sekeri dedigimiz bir seker var. Bunlar en çok öksürük, grip, bronsit için çok faydali. Özellikle son zamanlarda çam kozalaginin ürünleri de popüler olmaya basladi.

Onlar da astim, bronsit için kullaniliyor. Yani genellikle sattigimiz ürünlerden insanlar memnun. Bizde en çok talep gören ürünler de zencefil, zerdeçal, havlican, çubuk tarçin, hibiskusdur. Bunlar su an en çok talep gören ürünlerimiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile