Soğuk ve Karlı Havada Yiyecek Bulamayan Canlılar İçin Seferber Oldular

Soğuk ve Karlı Havada Yiyecek Bulamayan Canlılar İçin Seferber Oldular

Şehitkâmil Belediyesi, Gaziantep’in genelinde soğuk hava ve etkili kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar ve diğer canlılar için doğaya yem ve yiyecek bıraktı.

Ekmek toplama aracı ile dolaşarak topladıkları bayat ekmekleri ilçenin farklı bölgelerine bırakan ekipler , bu sayede soğuk havada yeterli besinleri bulamayan canlılara destek oldu .

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu , toplanan bayat ekmeklerin değerlendirilmesi , zor kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan kuşları ve diğer canlıları düşünerek bu girişimi yaptıklarını dile getirdi .

Fadıloğlu , “Kış aylarında tüm çevremiz ve doğa karla kaplı olduğundan , doğadaki kuşların , kedilerin , köpeklerin ve diğer canlı hayvanların yemlere ulaşması ve beslenmesi imkânsız hale gelmekte . Şehitkâmil Belediyesi olarak biz de bir nebze olsun onlara yiyecek temin etmek amacıyla geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdiğimiz bayat ekmek toplama aracının sayesinde , ekmekleri israf olmadan ilçemizin muhtelif noktalarına kuşların , kedilerin , köpeklerin ulaşması için ıslayarak bırakıyoruz . Bu sayede aç kalan kuşlar ve diğer canlılar bu nimetten yararlanıyorlar . ” dedi .

Bu çalışmaların devam edeceğini kaydeden Fadıloğlu , “Vatandaşlarımız da karlı günlerde evlerinin bahçesine ya da yaşadıkları yerlere kuşlar için buğday , arpa , ekmek kırıntısı bıraksınlar . Yine sokak hayvanları için de bir kap yiyecek bırakarak hayvanların hava şartlarından etkilenmesinin önüne geçebilirler . ” diye konuştu .





Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile