Sogukta Satis Yapmak Zorunda Kalan Simitçi Esnafi, Ekmek Büfesi Gibi Kapali Alan Istiyor

Sogukta Satis Yapmak Zorunda Kalan Simitçi Esnafi, Ekmek Büfesi Gibi Kapali Alan Istiyor

Soguk havalarin kendini hissettirdigi Eskisehir’de disarda çalismak zorunda olan simitçi esnafi ekmek büfesi gibi kapali alan istediklerini ifade etti.

Eskisehir’de kis aylarina girilmesi ve son günlerde hava sicakliklarinin etkili bir sekilde azalmasiyla vatandaslar kalin tabanli, bot, çizme tarzi ayakkabilari giymeye basladi.

Kent merkezinde Odunpazari ilçesinde Iki Eylül caddesinde simitçilik yapan engelli Abdülkadir Ersahinli soguk kis günlerinde simit arabalarinin basinda simit sattigini ifade etti.

Ersahinli, suanda isinma sorunu yasadiklarini, hava sartlarindan dolayi yazin ayri kisin ayri sikintilar çektiklerini söyledi.

Vatandaslarin sik kullandigi sokakta çalisma ortamlarinin açikta olmasi nedeniyle sikinti yasadiklarini belirten simitçi esnaf Ersahinli simit firinlarindan tekelerde koyulan kor közlerle isinma sorunlarina çare bulmaya çalistiklarini belirtti.

“Bizim için isinma sorunu büyük bir problem”

Abdülkadir Ersahinli, "Büyüksehir Belediyesinde simit tezgâhinda çalisiyorum. Bu simit tezgahi bizim için sosyal bir proje engelliler için. Baskanimiza tesekkür ediyoruz. Ama daha ayrintili bir sekilde mesela ekmek büfesi gibi tezgâhimizi bizlere verirlerse o daha iyi olacak. Suanda isinma sorunumuz devam ediyor. Hava sartlarindan dolayi yazin ayri kisin ayri sikintilar çekiyoruz. Biz neticede çalismak istiyoruz. Engelli oldugumuz için kimseye yük olmadan belediye ye ve devletimize yük olmadan biz çalismak istiyoruz. Bizde kapali bir alanda olmaliyiz eger ekmek büfeleri gibi kapali bir alanda olursak kendi imkânlarimizla da olsa isinmayi saglaya biliriz. Buna benzeri bir sey olursa çalisma olarak memnun oluruz. Biz çalismak istiyoruz neticede, çalisiyoruz da. Biz halkimizla her zaman için iç içeyiz. Biz isinmayi saglayamiyoruz. Mesela ben suan ayaklarimi hissetmiyorum. Ama ben çalismak zorundayim. Çalismazsam, emekli veya sosyal yardimlariyla bir ailenin geçinmesi mümkün degil. Bundan dolayi biz bu tezgâhlarda çalismak zorundayiz. Bu tezgâhlari verdikleri içinde tesekkür ediyoruz. Bu tezgâhlar olmazsa biz geçimimizi saglayamayiz. Biz engelliler olarak mesela suan da yüzde 80, yüzde 90 engelli kardeslerimizde var. Yani isinma sorunu basli baslica bir sorun bizim için. Korla isinmaya çalisiyoruz. Kor her zaman gelmiyor. Ancak yine de firinlarimiza tesekkür ediyorum. Bizi düsünüp yolladiklari için. Bizler engelli oldugumuz için her seye muhtaç oldugumuz için kendi isimizi kendimiz hallediyoruz. Mesela ailemizin destegi olmadan biz bir sey yapamiyoruz. Sosyal faaliyetlerde yararlanamiyoruz. Bizim için isinma sorunu büyük bir problem" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile