Söğüt'te, Hizmet İçi Eğitim

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından hizmet içi eğitim düzenlendi.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Süleyman Kara, Belediye Osmanlı Konağında düzenlenen seminerde, nüfus, vatandaşlık, evlendirme ve adres kayıt hizmetlerinin yürütülmesi, uygulamada karşılaşılan sorunlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce uygulanmakta olan MERNİS Projesi, adres kayıt ve kimlik paylaşımı sistemi konularında bilgi verdi.

Kara, kimlik numaralarının kullanılmasının kişi bilgilerinin bilişim sistemlerinde ilişkilerin kolayca kurulmasına imkan vereceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Kimlik kartı ile vatandaş farklı belge, kart taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecektir. Kimlik uygulamasında olduğu gibi tek kart-tek şifre dönemine geçilecektir. Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecektir. E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere internetin bulunduğu her yerden kimlik kartıyla erişilebilecek. Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilecektir. Kimlik kartı, kamu kurumları ve işletmelerinin vatandaşa yönelik sunacakları hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacaktır. Hizmetlerden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacaktır. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar asgariye inecektir. Kartın sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle E-devlet hizmetlerinin nitelikleri ve sayıları artacaktır.''

Seminere, Kaymakam Vural Karagül ile ilçe nüfus müdürleri katıldı.

Seminerin ardından Kara ve ilçe nüfus müdürleri Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile