SOK Marketler, Cepte SOK Için Elektrikli Teslimat Araci Filosu Kuruyor

SOK Marketler, Cepte SOK Için Elektrikli Teslimat Araci Filosu Kuruyor

Online alisveris uygulamasi Cepte SOK ile müsterilerine kesintisiz hizmet sunan SOK Marketler, artan talebi karsilayabilmek için simdi de bin araçtan olusan elektrikli teslimat araci filosu kuruyor.

SOK Marketler, 2021 yili finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açikladi.

Güvenilir ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla, müsterilerine en yakin magazadan ulastirmak üzerine kurdugu is modeliyle Aralik sonu itibariyla 81 ilde 9 bin 247 magaza ve 31 depoya ulasan SOK Marketler, 2022 yilinda da yatirimlarina hiz kesmeden devam ediyor. 2020 Mart ayinda devreye alinan online alisveris uygulamasi Cepte SOK ile pandemide de müsterilerine kesintisiz hizmet vermeyi sürdüren SOK Marketler, artan talebi karsilayabilmek için simdi de elektrikli teslimat araci filosu kuruyor.

“Cepte SOK Motor projemizle bin 300 kisiye istihdam saglayacagiz”

SOK Marketler CEO’su Ugur Demirel, 1 yila yakin bir süre Ar-Ge çalismasi yapilan ve tasarimi tamamen kendilerine ait olan Cepte SOK Motor adli araçlarin hizmet vermeye basladigini belirterek, sunlari söyledi: “Son 2 yilda yaklasik 60 milyon TL yatirim yaptigimiz Cepte SOK’a, özellikle pandemiyle birlikte müsterilerimiz çok büyük teveccüh gösterdi ve bu ilgi artarak devam ediyor. Bu talebe karsilik dogal olarak biz de yatirim yapiyoruz. Bu kapsamda marketlerimizin siparis dagitim agini güçlendirmek için ‘Cepte SOK’ elektrikli teslimat aracina yönelik genis bir ag kuruyoruz. Türkiye’de bir ilk olacak elektrikli araç projemizle bir yandan karbon emisyonunu azaltmayi, diger yandan alim/dagitim operasyonlarinda müsteri memnuniyetini üst düzeye çikarmayi planliyoruz. Su anda filomuzda bin araç bulunuyor. Avrupa’nin en büyük elektrikli araç parkina sahip perakende sirketlerinden birisi olmayi hedefliyoruz. Cepte SOK Motorlarimizi 81 ilde tüm müsterilerimizin hizmetine sunacagiz. Bu projemizle yaklasik bin 300 kisiyi istihdam etmeyi planliyoruz”.

Kamuyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) açiklanan 2021 yili finansal sonuçlarina göre ise SOK Marketler’in cirosu geçen yil bir önceki yila göre yüzde 33 artarak 28,4 milyar TL’ye ulasti. “Tarladan Sofraya Dogru Tarim” projesiyle Türkiye’nin her yerinden binlerce çiftçi ile küçük ve orta ölçekli isletmeler tarafindan üretilen, kaliteli ürünleri, en uygun fiyatlarla müsterilerine ulastiran SOK Marketler, müsterilerinin ekonomisine katki saglarken enflasyonla mücadeleye de destek oldu. Türkiye’nin 81 ilinde yaklasik 40 bin çalisani ile hizmet vermeye devam eden SOK Marketler’in geçen yil açilan bin 102 magaza ile toplam magaza sayisi 9 bin 247’ye yükseldi.

2021 yili finansal sonuçlarini degerlendiren Ugur Demirel, 2021 yilinda yeni magaza açilislari dahil olmak üzere yaklasik 800 milyon TL yatirim yaptiklarina dikkat çekerek sözlerine söyle devam etti: “Son 5 yilda yaptigimiz yatirimlarla ülke ekonomisine katkimiz 2,5 milyar TL’ye ulasti. Pandemi ve ekonomik dalgalanmalarin azalarak da olsa etkisini sürdürdügü 2021 yilinda güçlü lojistik ve tedarik sistemimizle maliyetlerimizi optimize ederek, Türkiye’nin 81 ilindeki tüm müsterilerimize kesintisiz hizmet vermeye, yeni magazalar açmaya ve istihdamimizi artirmaya devam ettik. Müsteri odakli yenilikçi is modelimizle 2021 yilinda ciromuzu yüzde 33, net kârimizi yüzde 17 artirarak 319 milyon TL’ye çikardik. 2022 yilinda da büyümemizi sürdürürken, devreye aldigimiz Cepte SOK Motor filomuzla da müsterilerimize kesintisiz hizmet vererek ülke ekonomisine ve istihdama katki yapmaya devam edecegiz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile