Sok Marketler, Yeni Yilin Ilk Gününde Enflasyona Karsi Seferberlik Baslatti

Sok Marketler, Yeni Yilin Ilk Gününde Enflasyona Karsi Seferberlik Baslatti

Sok Marketler, enflasyona karsi seferberlik baslattigini duyurdu. Market, ocak ayi boyunca patatesten siviyaga, peynirden salçaya kadar 1000 temel üründe fiyatlari sabitledigini açikladi.



Sok Marketler, ocak ayi boyunca patatesten siviyaga, peynirden salçaya kadar 1000 temel üründe fiyatlari sabitledigini duyurdu.

Yildiz Holding Yönetim Kurulu Baskani Ali Ülker, konu hakkinda su açiklamayi yapti: ’’Yeni yilin ilk haftasina girdik. Bizim için heyecan verici günler. Umuyorum ki, halkimiz için de benzersiz bir dönemin kapilarini açan, unutulmaz bir ay olacak! Çünkü dün itibariyle yepyeni bir seferberlik baslattik, 2023 yilini Yildiz Holding’de enflasyonla mücadele yili ilan ediyoruz.

2022 yilinda global enflasyonun yipratici etkisi hepimize yansidi. Toplumun karsilastigi finansal sikintilari gerek üretici gerekse perakendeci olarak biz de yasadik. Her seye ragmen bu enflasyonist ortamin etkilerini raflara olabildigince minimum ölçülerde yansitmaya gayret ettik. Simdi ise tam anlamiyla tarihî bir adim atiyor, enflasyonla topyekûn bir mücadele baslatiyoruz.

Ilk adim, perakendedeki amiral gemimiz SOK Marketler’den geliyor. SOK Marketler, Ocak ayi boyunca patatesten siviyaga, peynirden salçaya kadar 1000 temel üründe fiyatlari sabitliyor. Yani Ocak itibariyla beklenen çesitli zamlara karsin, SOK Marketler’de bu 1000 ürünün fiyati degismeyecek!

Liderlik ettigimiz bu seferberlik sayesinde ülkemizin enflasyonla mücadelesine katkida bulunmayi amaçliyor, birçok firmanin da bizi takip edecegine inaniyoruz. Halkin alim gücünü destekleyecek bu seferberlikle tüketici enflasyonunun hizla düsecegini, enflasyondan ötürü yasanan olumsuzluklarin hafifleyecegini umuyoruz.

Bir konuyu da özellikle vurgulamak isterim: Dünya ekonomisi birkaç yildir zorlu sinavlardan geçiyor. 2020 yilinda baslayan pandeminin tedarik ve lojistik zincirleri, dolayisiyla da enflasyon üzerindeki etkileri tüm dünyadaki finansal akisi bozdu. Bu etkilerin epeyce bir kismi bugün hâlâ sürüyor. 2022’deki Rusya-Ukrayna savasi ve enerji krizi gibi önemli olumsuz gelismeler de küresel piyasalarda güçlü dalgalanmalara sebep olarak tüm dünyada enflasyonun yükselmesine yol açti. Global ekonomiye entegre olan ülkemizin de bu durumdan etkilenmemesi imkânsizdi. Güçlenen ekonomik yapimiza ragmen, uzun zamandir unutmus oldugumuz yüksek enflasyonla tekrar yüzlesmek zorunda kaldik.

Bununla beraber, çok iyi biliyoruz ki Türkiye’miz dinamik bir nüfusa ve önemli bir üretim gücüne sahip. Daha da önemlisi hem milletimiz hem de devletimiz sorunlarin üzerine kararlilikla gitme ve sonuna kadar mücadele ederek galip gelme gücünü bünyesinde barindiriyor. Dolayisiyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yasini kutlamaya hazirlandigimiz 2023 yilinda hep birlikte enflasyonla mücadelede önemli adimlar atacagimiza ve bunu el birligiyle basaracagimiza inaniyorum.

Vatanimiza, milletimize, devletimize gönülden bagli her birey ve her kurulus gibi bizde bunun bir nisanesi olarak 2022 yilindaki zorlu kosullara ragmen tüm üretim, tedarik ve satis süreçlerimizde operasyon devamliligini ve kalitesini bozmadan, maliyet kaynakli fiyat artislarini ürünlerimize olabilecek en asgari seviyede yansitmis olmamizdir. Özellikle temel gida ürünlerinde önceligimiz kâr degil, üretim sürekliligi ve halkimizin ihtiyaci olan ürünlere mümkün olan en uygun sartlarda ulasabilmesidir. 2023’ün ilk gününde SOK Marketler‘de baslattigimiz seferberlik de bu konudaki sorumlulugumuzu yerine getirmeye devam edecegimizin kanitidir.

Emin olunuz ki 2023’te de kesintisiz ve güvenilir hizmet modelimizden taviz vermeden, tüketicilerimiz, üreticilerimiz ve tedarikçilerimiz basta olmak üzere hiçbir paydasimizi magdur etmeden hem ülke hem de hane ekonomisine katkida bulunmaya devam edecegiz.

“Birlikten bereket dogar” ilkesine inancimiz dogrultusunda devletimizin tüm ilgili organlariyla ve sektör temsilcileriyle dayanisma içinde olacak, kök saldigimiz ve bizi besleyen bu topraklara deger katmaya devam edecegiz.

Her zorlu dönemden sonra yeniden ve daha güçlü ayaga kalkan ülkemizin bu mücadelesinde de muvaffak olacagina gönülden inaniyor, bütün sanayici ve is insanlarini da bu seferberligin bir parçasi olmaya davet ediyorum.’’
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile