Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Fethiye Temsilcisi Gül Turan, “Özellikle yabancı uyruklu vatandaşların bina çevrelerine çektirdikleri dikenli tel nedeniyle sahipli sahipsiz kediler tellere takılıp yaşam hakkı kısıtlanıyor. Dikenli teller sınırlara yakışır, evlere değil” dedi.
Ölüdeniz beldesi Ovacık Mahallesi’nde yaşayan emekli bilgi işlem görevlisi Fatih Sağlık, İngilizlerin çoğunlukta bulunduğu mahallede iki yıl önce ev satın alıp yöreye yerleştiğini ancak çevredeki evlerin avlularının jiletli telle çevrildiği için sokak kedilerinin kan içinde kaldığını, gördüğü bir kediyi veterinere götürerek tedavi ettirdiğini, jiletli tellerin sokak kedileri ve diğer canlılar için tahrip edici olduğunu söyledi.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Fethiye Temsilcisi Gül Turan da “Sahipli sahipsiz kediler jiletli tellere takılıp yaşam hakları dolaylı olarak alınıyor” diyerek bu tellerin kaldırılması için Fethiye Kaymakamlığı ve Ölüdeniz Belediye Başkanlığına başvurduğunu anlattı. İlgililerin özel mülk olduğu için bir şey yapılamadığını söylediğini belirten Turan, şöyle konuştu: "İngiliz uyruklu vatandaşlar aslında hayvanseverlerdir. Bu durumu hırsızlık olayına karşın bilmeden yaptıklarını düşünüyorum. Oysa dikenli teller sınırlara yakışır.”
Sokak Hayvanlarına Jiletli Tel Eziyeti
Ölüdeniz ve Fethiye çevresinde villa ve ev satın alan İngiliz uyruklular olası hırsızlık olaylarına karşı çevre duvarlarına jiletli tel çektirince sokak kedileri yaralanıp kanlar içinde kalıyor.