Alanya Belediyesince yaptırılan Demirtaş Mahallesi'nde Orman Genel Müdürlüğünden tahsis edilen 24 dönümlük alanda 400 köpek ve 250 kediye aynı anda bakabilecek kapasiteye sahip bakımevinin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve hayvanseverlerin katıldığı temel atma töreninde konuşan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya'nın Avrupai bir kent olduğunu, hizmetlerinin de bu standartlarda olması gerektiğini ifade etti.
Yılda 3,5 milyon turist ağırlayan ilçede 36 bin yabancının konut alarak yaşadığını vurgulayan Tanrıseven, "Avrupa standartlarındaki kentte hizmetlerin de Avrupa standartlarında verilmesi gerekiyor. Avrupai kent olma yolunda bir başka neden de hayvan haklarını korumak ve hayvanların yaşam alanlarını oluşturmaktır. Bu anlamda ilçede başı boş kedi köpeklerin kalabileceği, rahatsızlığı olan sokak hayvanların tedavi edilebileceği modern bir tesis gerekiyordu. Bu tesisi Alanya'ya kazandırdığı için Alanya Belediyesine teşekkür ediyorum. Burada sokak hayvanları aç kalmayacak, her türlü tedavileri yapılacak. Yabanı hayvanlara da bakılacak. Ayrıca içinde evcil hayvan mezarı da olacak. Bu çok önemli bir hizmet. Türkiye'nin ilk evcil hayvan mezarlığı da burada yapılacak" diye konuştu.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sosyal projelere önem verdiklerini belirterek, "Hayvan merkezi bunun önemli göstergesi. Tüm yaratılanları yaratandan dolayı seviyoruz, bütün canları önemsiyoruz. Bu yüzden de göreve gelir gelmez çalışmalar yaptık, hayvanlar için klinik açtık, seyyar kliniği devreye soktuk. Demirtaş'taki hayvan çiftliğinin yetersiz kalması nedeniyle de 24 dönümlük alanda 2 milyon 464 bin liraya tam teşekküllü bir projeyi hayata geçiriyoruz. Amacımız sokak hayvanlarına da dünya standartlarına hizmet vermektir" ifadesini kullandı.
Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinin hayvan refahını sağlayacak modern tesisleri bünyesinde barındırdığına işaret eden Yücel, şöyle devam etti:
"Demirtaş'taki mevcut hayvan barınağının yetersiz olmasından dolayı ihalesini yaptığımız projede kedi ünitesi, 2 adet köpek bakım evi, hayvan bakım ünitesi ve klinik ünitesi olmak üzere 5 binadan oluşan merkez, karantina bölümü, hasta bakım bölümü, yavrulu anne bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, ameliyat odası, gıda ve soğuk hava depoları yer alacak. Burada sokak hayvanlarına güvenli ve huzurlu bir ortam sağlayacağız. Hayvanseverlerimize ve tüm halkımıza şimdiden hayırlı olsun."
Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin, sokak hayvanlarının korunmasının tüm insanlığın sosyal sorumluluğunda olduğunu söyledi. Sokak hayvanların korunması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Tuğrul, hayvanların sokakta kalmaması için Türkiye safında çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Konuşmaların ardından Alanya Müftüsü Mustafa Topal tarafından dua okundu. Yapılan duanın ardından Tanrıseven ve Yücel ile protokol üyeleri temel atma için birlikte butona bastı.
Sokak Hayvanlarına Lüks Bakımevi
Alanya ilçesinde Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatının temel atma töreni yapıldı.