Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 veteriner hekim, 8 hayvan bakıcısı personelin ve 2 hizmet aracının bulunduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin tam donanımlı hale getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.
Sokak hayvanlarının en temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma, tedavi ve türe özgü enfeksiyon hastalıklarına karşı aşılamalarının da bakım ve rehabilitasyon merkezinde yapıldığını da belirten Uysal, "2015 yılının ilk 11 ayı itibariyle yaklaşık 10 bin adet tıbbi işlem gerçekleştirilmiş olup 300 sokak hayvanının rehabilitasyonu yapıldı. 60 sokak hayvanı da doğal yaşama bırakılmıştır. Her gün 200 köpeğin beslenme ihtiyacı, temizlikleri ve bakımları yapıldığı merkezimizde kasım ayı sonu itibariyle 10 bine yakın tıbbi işlem gerçekleştirilmiştir" ifadesini kullandı.
Başkan Uysal, merkezde bulunan sokak köpeklerini görmek için hayvan severler derneklerinin yanı sıra öğrenciler de geldiğini, bu süreçte ise toplam 180 köpeğin uygun ortamı bulunan vatandaşlara verildiğini söyledi.
- Sokak kedilerine sığınak
İlçenin belirli noktalarına sokak kedilerinin beslenip yaşamlarına devam edebilecekleri kedi sığınma evleri, yine mahallelerin büyük bir bölümüne sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturulduğunu belirten Uysal, "Ayrıca merkezimizde ısıtma sistemi de kurulan sokak kedileri müşahede bölümü hizmete girmiştir" dedi.
Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak da rehabilitasyon ve bakım merkezinde yaklaşık 100 sokak hayvanının ameliyat edilerek sağlığına yeniden kavuşturulduğunu, ilçe genelinde mahsur kalan veya yaralanan yabani hayvanlara da tıbbi destek sağladıklarını kaydetti.
Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyorlar
Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü günlük 200 köpeğin beslenme, temizlik ve bakım ihtiyaçlarını 3 odadan oluşan ve içerisinde 12 adet bakım kafesinin bulunduğu rehabilitasyon merkezinde yapıyor.