Sokak Hayvanlarini Yakalama Ve Toplama Egitimi

Sokak Hayvanlarini Yakalama Ve Toplama Egitimi

Düzce Belediyesi tarafindan ilçe belediyeleri tarafindan olusturulan sokak hayvanlarini yakalama ve toplama ekiplerine teorik ve uygulamali egitim verildi.

Kurtsuyu mevkisinde bulunan Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezinde veteriner hekimler tarafindan gerçeklestirilen egitimlere, Yigilca, Gölyaka, Gümüsova, Kaynasli ve Akçakoca ilçe belediyeleri ile Bogaziçi Belde Belediyesi tarafindan görevlendirilen 20 personel katilim sagladi.

Egitimde ilk olarak Veteriner Hekim Betül Koca tarafindan Düzce Belediyesi olarak sokak hayvanlarina yönelik gerçeklestirilen çalismalar, kedi ve köpek yakalama teknikleri, kedi, köpek zapt-i rapti, yarali hayvana yaklasma ve hayvan davranislari, Zoonos hastaliklari (Insan ve hayvanlarin birbirlerine bulastirabildikleri hastaliklar) ve 5199 sayili hayvanlari koruma kanununa dair paylasimda bulunuldu.

Tüm gün süren egitimlerde köpek yakalama tekniklerini görsel açidan inceleyen katilimcilar daha sonra uygulamali sekilde yakalama ve baglama tekniklerini de bizzat deneyimledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile