Sokak Kedilerinin 'Kedici Babasi'

Sokak Kedilerinin 'Kedici Babasi'

Antalya’da yasayan 69 yasindaki Hüseyin Karaagaç, 20 yildir her gün sabah erkenden kalkip, 5 noktada 500’e yakin sokak hayvaninin beslemesini yapiyor. Çevresinde, ‘Kedici baba, kedilerin babasi’ olarak bilinen Karaagaç, ömrü yettigi sürece sokak canlarinin hizmetinde olacagini söyledi.

Isçi emeklisi 3 çocuk babasi Yusuf Karaagaç, yaklasik 20 yildir sokak hayvanlarinin beslemesini gerçeklestiriyor. Soguk, sicak demeden her gün besledigi hayvanlar için sabahin erken saatlerinde yola düsen Karaagaç, pazar çantasinin içine kasap ve petshoplardan aldigi mama ile etleri koyuyor. Daha sonra besleme yaptigi 5 noktaya ugrayan Karaagaç, elleriyle kedi ve köpeklerin beslemesini yapiyor. Dokumapark yanindaki kaldirimdaki besleme noktasina arabasiyla gelen Karagac’i ise onlarca kedi karsiliyor. Bankina oturan Karaagaç, tek tek kedilerin yiyeceklerini veriyor, yaralari olanlarin ise bakimini yapiyor. Çevredekilerin ilgiyle izleyip, takdirle karsiladigi Karaagaç, gücü yettigi sürece sokak canlarini beslemeye devam edecegini söyledi.

Bazi hayvanseverler ise getirdigi kuru mamalarla kedileri beslemeye destek oldugu görüldü.



"20 yildir devam ediyor"

3 çocuk babasi emekli 69 yasindaki Hüseyin Karaagaç, hayvanlarin doganin bir parçasi oldugunu belirterek, 20 yildir bikmadan bu canlilara bakma gayreti içinde oldugunu belirtti.

Kalekapisi’nda basladigi hayvan beslemeyi Dokuma bölgesinde devam ettigini dile getiren Karaagaç, “Yarali olanlarin tedavilerini de yapiyorum yaptiriyorum. Kendi çabamin yaninda hayirseverlerde destek oluyor. Hayvanlar bizim dostumuz, onlari aç birakamayiz. Burada 200’ün üzerinde kediye bakiyorum, Kalekapisi’na halen gidiyorum. 5 noktada 500’e yakin kediyi besliyorum. Tavuk, kemik ciger, küçük et parçalari ise besleme yapiyorum” dedi.



"Kedilerin babasi"

Çevresinde artik, ’Kedici baba’ diye hitap edilmeye baslandigini ifade eden Karaagaç, “ ‘Kedilerin babasi’ diyenler var. Tüm insanlar ilgiyle yaklasiyor. Sagligim devam ettigi sürece besleme yapacagim. Onlar benim bir parçam. Özellikle yilanlari çok severim. Yagmur, rüzgar farketmez her gün gelirim. Bu canlilarda çocuklarimiz gibi oldu” diye konustu.



"Allah ondan razi olsun"

Kedilerin beslemesine yardimci olan Valiyeva Valide, “Amcamiz her gün gelir bu canlilara yardimci olur. Iyi bir insan, Allah ondan razi olsun. Sokak hayvanlarini aç ve bakimsiz birakmiyor” seklinde konustu.



"Yillardir besler"

Kedileri seven Ayda Rizayeva, "Ise gelip giderken görüyorum. Amcamiz kedilere çok yardimci oluyor. Yillardir böyle taniyoruz. Kedilerin tedavisini yapiyor. Keske herkes böyle hayvansever olsa “dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile