Sokak Kedisi, Kulagindaki Tümörle Veteriner Hekimin Ayagina Gitti

Sokak Kedisi, Kulagindaki Tümörle Veteriner Hekimin Ayagina Gitti

Zonguldak’ta bir sokak kedisi, basini yan tutarak veteriner hekimin ayagina gitti. Kedide anormallik oldugunu fark eden hekim, muayenede kulaginda tümör oldugunu fark etti. Kedi tedavi altina alindi.

Sehir merkezinde özel veteriner kliniginde veteriner hekim olarak görev yapan Suat Olucak, hayvan sever Seda Mercan ile klinigin girisinde sohbet etmeye basladi.

Bir süre sohbet eden ikili, sokak kedisinin klinigin kapisina geldigini fark etti.

Kediyi içeriye çagiran Olucak, bir süre sevdigi kediye mama verdi. Kedinin mamaya yöneldigi sirada basini egik tuttugunu fark eden Olucak, anormal bir durum oldugunu fark edince muayenehaneye getirdi.

Kedinin kulagindan içeriye kamera ile bakan veteriner hekim, kanamali tümör oldugunu ve saglik durumunun da ciddi oldugunu fark edince tedavi süreci baslatti.

“Tedavi yardimini geri çevirmedik”

Güvenlik kamerasina saniye saniye yansiyan olayda kedinin tedavi olmak için kendilerine geldigini anlatan klinik hekimlerinden Fatih Yaman, “Arkadasimiz kendisi tedavisinin yapilacagi klinigi bulup, gelip, bizden yardim isteyen bizim de yardimi geri çevirmedigimiz bir arkadasimiz. Kulaginda polip (tümör) sikintisi olan bir arkadas. Polipin cerrahi yolla uzaklastirilmasi gerekiyor. Ilk amacimiz tedaviye bununla baslamak. Eger tedavimiz bununla beraber olumlu sonuç verirse ekstra baska bir operasyona gerek kalmadan saglikli sekilde hayatina devam eder” dedi.



“Misafirperverligimizi göstermek istedik”

Operasyon sirasinda tümörün siddetine göre iç kulak yolunun tamamen alinma durumunun da olabildigine vurgu yapan Yaman, “Çok tecrübe isteyen ayni zamanda zor, hasta için de zor olan bir operasyon. Yine ayni sekilde tedavisine klinigimizde devam edilecek. Bizim misafirimiz olmayi seçti. Biz de misafirperverligimizi ona göstermek istedik. Kendi ayaklariyla geldi. Su anda genel durumu iyi. En yakin zamanda sagligina kavusacak” seklinde konustu.



Hekimin dikkati hastaligini ortaya çikardi

Kedinin; hastaligin etkisiyle beraber basini yan tuttuguna dikkat çeken Yaman, veteriner hekim Suat Olucak’in dikkati sayesinde hastaligin teshis edildigini belirtti.

Yaman, “Bu da bizim karsilastigimiz durumlar. Hasta sag kulagi tarafina basini yatirarak aslinda sag kulaginda sikinti oldugunu beden diliyle beraber aktarmaya çalisiyor. Hekimimiz Suat bey bu durumu fark ederek teshisini koyuyor” dedi.

Kedinin operasyondan iki üç hafta sonra iyilesme süreci olacagini söyleyerek “Herhangi bir sikinti olmadan hastamizi sagligina kavusturmayi temenni ediyoruz” diye konustu.

“Içeriye girdiginde kafasi yandi, sanki bir sey anlatmaya çalisiyordu”

Veteriner hekim Suat Olucak ile sohbet ettikleri esnada kediyi klinigin önünde tesadüf gördüklerini anlatan hayvan sever Seda Mercan, “Karninin aciktigini düsündük. Yemek vermek istedik. Içeriye geldi. Mamayi yemedi. Kafasi yandi. Çok ilginçti. Sanki Bir sey anlatmaya çalisiyordu. Kafasinda bir problem oldugunu düsündük. Suat hoca muayeneden sonra kulaginda tümör oldugunu söyledi.

Çok sasirdim. Tesadüf” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile