Sokak Ligi'ne Kızlar Da El Attı

Türkiye Koordinatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği, İzmir Koordinatörlüğü'nü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Sokak Ligi'nde yeni bir dönem daha başladı

  Türkiye Koordinatörlüğünü Sosyal Sorumluluk Derneği , İzmir Koordinatörlüğü ' nü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin yürüttüğü Sokak Ligi ' nde yeni bir dönem daha başladı . Spora erişimi kısıtlı , dezavantajlı çocuklara yönelik projeye bu kez kızlar da katıldı . Bostanlı Rekreasyon Alanı ' nda düzenlenen tören ile 12 yaş gurubunda bulunan 80 çocuktan oluşan Homeros , Smyrna , Forbes ve Ege Spor takımları , 10 gönüllü antrenör ve psikolog eşliğinde çalışmalarına start verdi . Törende , sezon açılışı ile birlikte Sokak Ligi ' nde oynayacak çocuklara malzeme dağıtımı da gerçekleştirildi .
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Nezihe İncegöz , Sokak Ligi ' ne katılan miniklere projenin kapsamı ile geçen dönem yaşananlar , uygulananlar ve kazanılan başarılar ile ilgili bilgi aktardı . İncegöz , spor yapmanın yanında projeye katılan çocukların sağlıklı bir şekilde sosyalleşmenin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı . İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Murat Özel ise amaçlarının gençlerin topluma yararlı , Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ülkeye sahip çıkan gençler olarak yetiştirilmesi olduğunu belirterek ; " İzmir Sokak Ligi , geniş bir ailedir ve bu ailenin her geçen yıl biraz daha genişlemesinden büyük gurur duyuyoruz . Bu aileye kızlarımızın da katılması bizi özellikle mutlu etti " diye konuştu .
ALMANYA ' YA TRANSFER OLDULAR
Türkiye ' de İzmir ile birlikte 19 ilde yürütülen Sokak Ligi , 12-16 yaş aralığındaki spora erişimi kısıtlı , dezavantajlı çocuklara yönelik olarak uygulanıyor . 2004 yılında Sokak Ligi ' ne başlayarak projeyi tamamlayan gençler , yeni dönemde yer alan kardeşlerine ağabeylik yapıyor . İzmir ' de ise 2004 yılından beri sürdürülen proje kapsamında 120 genç projeyi tamamladı . Bu sporculardan ikisi Almanya ' nın Münih kentinde Bayern Münih ' in alt takımına girmeye hak kazanarak futbol yaşamlarını Almanya ' da sürdürmeye başladı .
SOKAK LİGİ NEDİR ?
Dezavantajlı çocukların sağlıklı sosyalleşmesini sağlamak , spor ekseninde kaynaşma yaratmak amacıyla 2004 yılında British Council öncülüğünde başlatılan ve son 4 yıldır Türkiye Koordinatörlüğü ' nü Sosyal Sorumluluk Derneği , İzmir Koordinatörlüğü ' nü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin yürüttüğü Sokak Ligi projesi , 12 - 16 yaş arası çocuklara yeni bir dünyanın kapılarını açıyor . Projede il takımlarının mücadelesi , sadece kazanan ya da kaybeden üzerine kurulmuyor . Turnuvalarda centilmenliğin ve sportmenliğin daha fazla puan getirdiği maçlar gerçekleştiriliyor .
İŞTE İLK DÖNEMİ TAMAMLAYAN GENÇLERİN GÖRÜŞLERİ :
Aykut Bingöl : " Projeye katıldığımda 12 yaşındaydım . O zaman sportif etkinliklerim yoktu . Sadece sokak futboluyla idare ediyordum . Başımda beni çalıştıran kimse yoktu . Bu projeye katıldıktan sonra hocalarım kendimi geliştirmeme yardım ettiler . Kendimi geliştirip büyük takımlara gittim . Lig karşılaşmaları için Trabzon ' a ve Almanya ' ya gittik . Hayatımızda çok büyük değişiklikler oldu . Şu anda Menemenspor ' dayım . Yeni döneme başlayan kardeşlerime başarılar diliyorum . Biz zamanımızda çok iyi arkadaşlıklar dostluklar vardı . Yeni arkadaşlarım hocalarının sözlerini dinleyip çok çalışsınlar . "
Mesut Kaçar : " Bu projeye katıldıktan sonra hayatımda bir çok şey değişti . Örneğin paylaşmayı öğrendim . Yeni arkadaşlar edindim . Güzel günlerimiz geçti . Çok yeri gezdim , gördüm Ben de Menemenssporda oynuyorum . Futbola devam edeceğim . Sporu çok seviyorum . Yeni döneme başlayan kardeşlerimiz de umarım başarılı olurlar . Herkes birbirine yardım ederse daha güzel şeyler olur diye düşünüyorum . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile