Sokak Ortasinda 16 Yasindaki Genci Öldüren Zanliya Agirlastirilmis Müebbet

Sokak Ortasinda 16 Yasindaki Genci Öldüren Zanliya Agirlastirilmis Müebbet

İçel’de 16 yasindaki Serhat Sayin’i sokak ortasinda tabanca ile vurarak öldürdügü iddia edilen saniga, agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verildi. Mahkeme heyeti ayrica saniga hiçbir indirim uygulamadi.

İçel 9. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar durusmasinda, ’kasten öldürme’ suçundan yargilanan sanik Sehmus Y., hayatini kaybeden Serhat Sayin’in ailesi ve taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmada konusan baba Cafer Sayin, çocugunun canice öldürülmesini kabul etmediklerini belirterek, "Bu adamin ceza evinden çikmasi demek baska annelerin aglamasi demektir. Bu yüzden en agir cezayla cezalandirilmasini istiyoruz" dedi.

Agabey Yakup Sayin ise sanigin sabaha kadar kendilerini tehdit ettigini savunarak, Sehmus Y.’nin en agir cezayi almasini talep etti.

Anne Sabiha Sayin de çocugunun kaybetmenin üzüntüsünü yasadigini vurgulayarak, "Benim cigerim yandi baskasinin cigeri yanmadi. Önce Allaha sonra mahkemeye güveniyorum. Insallah agirlastirilmis müebbet cezasina çarptirilir" diye konustu.

Sanik Sehmus Y. ise olaydan önceki geçmisinin kimseyi ilgilendirmediginin altini çizerek, "Yakup bizi kardesiyle karsi karsiya getirmeyecekti. Olay günü Serhat’in elinde biçak vardir. Mütalaaya katilmiyorum. Bu olay keske yasanmasaydi. Pismanin. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandi.

Taraf avukatlarini da dinleyen mahkeme heyeti, sanigin agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasini, ayrica hiçbir indirim uygulanmamasina karar verdi.

Olay

14 Eylül 2020’de merkez Akdeniz ilçesi Sevket Sümer Mahallesi’nde meydana gelen olayda, elektronik esya satan bir magazada çalisan Sehmus Y. (25), birlikte yasadigi dini nikahli esine sosyal medya hesabindan mesaj attigini öne sürdügü Y.S.’yi çagirip darp etti. Agabeyinin darp edildigini gören Serhat Sayin, Sehmus Y.’nin is yerine giderek, parka gelmesini istedi. Sehmus Y. de dükkan sahibinin ruhsatli tabancasini alarak parka gitti. Ikili parkin önünde karsilastigi an Y., yaninda getirdigi tabancasiyla Serhat Sayin’e ates etti. 2 kursun isabet eden ve agir yaralanan Sayin, özel araçla kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti.

Cumhuriyet savcisinin olayla ilgili hazirladigi iddianamede, sanik Sehmus Y.’nin ‘kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile